ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆEVOJ GRUPI: Traže smenu sudije, tvrde da je pristrasan!

Autor:

Hronika

02.02.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje odloženo za 3. mart.

ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆEVOJ GRUPI: Traže smenu sudije, tvrde da je pristrasan!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina odloženo je danas za 3. mart, na zahtev odbrane koja je tražila izuzeće sudije Siniše Petrovića koji je u ovom slučaju zamenio kolegu Dragomira Gerasimovića. 

Dalibor Katanačević je u ime odbrane čitave gruper naveo da je ovaj sudija učestvovao u donošenju presude Šariću i njegovoj grupi za krijumačarenje kokaina. 

- Sudija Petrović je imao višestruke procesne  uloge kad su u pitanju ovi okrivljeni što dovodi u pitanje njihovu pristrasnost jer im je već sudio. Osudio ih je, apelacija je pojedine oslobodila. Ako bi im sada opet sudio okrivljenima bi bilo povređeno pravo na pravično suđenje. Mi ne bi smo mogli da mu izmenimo stav po pitanju krivice optuženih, jer su ovi predmeti blisko povezani. On ne može da objektibno sagleda činjenice i donese objektivnu presudu - rekao je Katančević. 

Na njegove navode nadovezao se i drugi Šarićev branilac, Danilo Šarić koji je kazao da je neshvatljivo da predsednik Višeg suda donese odluku o postavljanju Petrovića. 

- Osim što im je sudio u drugom predmetu on je doneo i presude po sporazumima o priznaju krivičnog dela za devet okrivčljenih - istakao je Šarić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading