OVO JE VELJINA LISTA SMRTI: Svedočenje Srđana Lalića otkrilo nove zločine - BELIVUKOVOM KLANU NA DUŠU 21 UBISTVO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok-okrivljeni saopštio da su i neki sa spiska nestalih osoba među ubijenima, kao i da je klan odgovoran za likvidacije u nekoliko zemalja.

OVO JE VELJINA LISTA SMRTI: Svedočenje Srđana Lalića otkrilo nove zločine - BELIVUKOVOM KLANU NA DUŠU 21 UBISTVO

Foto: Tanjug, E-stock, Facebook/Printscreen, Privatna arhiva

Srđan Lalić o ubistvima Belivukog klana

Kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojem se sudi za sedam monstruoznih ubistva, počinio je još najmanje 14 gnusnih likvidacija u nekoliko zemalja, prema iskazu svedoka-okrivljenog Srđana Lalića. Muškarce čija ubistva i otmice, od kojih neka i do danas nisu zvanično rasvetljena, iako su se neka dogodila još pre osam godina, Lalić je na suđenju klanu označio kao njihove žrtve.

Na početku svedočenja Lalić je kazao da je Marko Miljković Mesar bio mozak za sva ta ubistva, od početka do kraja. Na meti ovog klana našli su se i ljudi na čijoj pratnji i smaknuću su radile i druge kriminalne ekipe poput "Vračaraca". Nije isključeno da će se u nastavku suđenja pojaviti još imena ubijenih.

Zločini klana koji nisu u optužnici

Vlastimir Milošević

Vlastimir Milošević (34), bivši karate reprezentativac, ubijen je 30. januara 2017. sa šest metaka iz škorpiona na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, a Belivuk i Miljković, koji je bio Vlastimirov kum, bili su optuženi za učešće u ubistvu. U nedostatku dokaza osumnjičeni su oslobođeni, međutim, Lalić je pre nekoliko meseci propevao i o tom zločinu.

Mirko Kojić

Mirko Kojić, Miljkovićev drugi kum koji je bio optužen s njim i Belivukom za ubistvo na šinama, pod nepoznatim okolnostima je nestao početkom 2020. Lalić je na suđenju klanu otkrio da je Marko Miljković za Kojića bio spremio špric sa cijanidom, ali da ga je krajem januara 2020. udavio u Ritopeku slomivši mu vrat pošto nije uspeo da ga udavi produžnim kablom jer im je pukao.

Ljubomir Lainović

Ljubomir Lainović, koji se vodi kao nestala osoba, a koji je slovio za glavnog pucača klana, ubijen po nalogu Miljkovića, a koštalo ga je glave to što je znao mnogo toga. Lalić tvrdi da je Lainović početkom 2020. ubijen na Kosovu, gde se skrivao posle likvidacije "škaljaraca" u Atini, kao i da je video fotografije u Miljkovićevom telefonu koje potvrđuju da je ubijen. Lainović je, prema Lalićevim navodima, ubijen hicem u glavu nakon što je zverski prebijen i mučen.

Rista Mijanović

Foto: MUP

Rista Mijanović

Po planu Zvicera, Belivuka i "kavačkog klana" Rista Mijanović zvani Rile Kapetan trebalo je da bude namamljen u restoran u Istanbulu da bi ga raskomadali i bacili u more, kazao je Lalić, ali je došlo do nekih promena u tom planu. Lalić tvrdi da nije učestvovao u tom ubistvu, kojem je prethodilo i Kapetanovo mučenje u vili Željka Bojanića u tom turskom gradu, ali da je bio sa Belivukom i Miljkovićem za to vreme u kući.

Jovan Jovanović

Srđan Lalić tvrdi da je, pored Rileta Kapetana, "kavački klan" u Tursku mamio i Jovana Jovanovića Joku, a opisao je kako je zverski ubijen Joka. On je kazao da je na fotografijama video da su u Španiji Jovanovića savladala tri otmičara i ubila ga. Opisao je kako je video Jovanovića vezanog za stolicu, krvavog, gde mu je vrat bio bandažiran sivom lepljivom trakom.

Stevan Stamatović i Igor Dedović

Lalić je ispričao da su, po nalogu Belivuka i Miljkovića, u Atini ubijeni "škaljarci" Stevan Stamatović i Igor Dedović 10. januara 2020. Objasnio je da je Lainović ubio Stamatovića, koji je i skočio na pištolj, a Mile Brašnjević Dedovića, koji je odmah dobio metak u čelo, te mu je glava pala u tanjir. Belivuk i Miljković su, prema navodima Lalića, zbog ubistva "škaljaraca" doputovali Atinu.

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac je podlegao povredi od ranjavanja u oktobru 2020. u sačekuši u TC "Ušće". Klan je postavio kameru ispred Šarčeve kuće i prvo su razmatrali da likvidiraju njegovog kuma. Izvršioca je angažovao Nikola Vušović i za to tražio 50.000 evra od Radoja Zvicera. Lalić je ispričao da se Marko Miljković dopisivao posle ubistva sa ženom Aleksandra Šarca.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Šarac

Ljubomir Kića Marković

Lalić tvrdi da je direktivu za ubistvo Kiće Markovića početkom novembra 2019. u Ulici Grčića Milenka dao lično Marko Miljković Mesar. Lalić je izjavio na sudu da je egzekutor Ljubomir Lainović i dodao da je Miljković naložio da ubica nosi kaput da ga ne bi provalili zbog njegovog karakterističnog hoda.

Miloš Peruničić

Lalić je o ubistvu Peruničića u Marbelji sredinom 2020. rekao da je Miljković preko šuraka saznao gde se nalazi žrtva. Kazao je da je direktni izvršilac po nalogu "kavačkog klana" bio Nemanja Simić Simke, a da ga je vozio Duško - Džingis Kan. Peruničić je ubijen usred bela dana nasred ulice. Prišao mu je muškarac obučen u mornarsko odelo i ispalio nekoliko hitaca u njega.

Miroslav Ranković i Teodor Gaćeša

Teodor Gaćeša je likvidiran usred bela dana 22. maja 2015. u Učiteljskom naselju u Beogradu, u Kozarčevoj ulici. Ranković je nestao 11 meseci posle ubistva Gaćeše, u aprilu 2016, upravo u blizini kuća Kojića i Miljkovića, koje je prethodno prijavio policiji da mu prete. Lalić je kazao da veruje da su Nebojša Janković, Mare Mesar i Kojić učestvovali u ubistvima vlasnika Pink taksija, ističući da je siguran da su likvidirali Rankovića.

Adis Spahić i Damir Hodžić

Foto: Tanjug/R. Prelić

Velja Nevolja

Lalić je govorio i o ubistvu Damira Hodžića i Adisa Spahića u Stanojevića rupi, kod Spuža, 14. oktobra 2020, za koje se u Crnoj Gori terete Belivuk, Miljković, Janković i Živković. Tokom te "krvave akcije", oni su, prema optužbi, zarobili Mileta Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan. Belivuk je odmah po ulazu u kuću ubio Hodžića tako što mu je pucao u glavu.

Likvidacije iz optužnice

Goran Veličković Goksi

Goksi je ubijen 3. avgusta 2020. u kući smrti u Ritopeku, pošto su ga iz kukuruza presreli Belivuk, Dejan Tešić i Srđan Lalić, imali su fantomke. Miljković ga je ubio jednim udarcem sekire i u neverici prepričavao kako je Goksi bio najhrabriji od svih jer nije ni glas pustio, nego ostao prkosan do kraja mučenja koje mu je klan priredio.

Zdravko Radojević

Radojević je ubijen u tajnoj prostoriji klanice u Ritopeku, 10. novembra 2020, a u njegovom ubistvu su učestvovali Belivuk, Miljković, Lalić, braća Budimir, Nemanja Lakićević, Vlade Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić i Dejan Tešić. Prvo su ga skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave, pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu.

Aleksandar Puki Gligorijević

Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Pink, TANJUG / RADE PRELIC / bb

Aleksandar Gligorijević Puki

Gligorijević je u junu 2020. namamljen i odveden u Ritopek. Ubio ga je Veljko Belivuk, koji se posle pokajao i išao je u crkve i palio sveće, misleći da se ogrešio jer je shvatio da Puki nije bio njegov neprijatelj. Na Pukijevom telu ubice su urezale "izdaja" i to fotografisale, a telo su mu raskomadali i stavili u dva korita.

Nikola Mitić

Nikola Mitić ubijen je u avgustu 2020. nakon što je usred bela dana otet kod američke ambasade, gde su ga presreli Belivuk, Miljković s obezbeđenjem Vladimirom Grekom i Senadom Rešovićem. Odvode ga u bunker na stadionu Partizana. Odsekli mu prst, davili ga, pa zaklali.

Goran Mihajlović

Goran Mihajlović, koji je zvanično prva žrtva klana, ubijen je u aprilu 2019. Otrovan je u Ritopeku, pa prevezen i spaljen u dvorištu vikendice bivše žene Radoja Živkovića u Surduku. Njegovi ostaci usitnjeni su i bačeni u Dunav.

Lazar Vukićević

Belivuk i Miljković su 14. oktobra 2020. preko skaja iz Crne Gore učestvovali u ubistvu Vukićevića, kojeg su u kući smrti u Ritopeku života lišili direktno Miloš i Marko Budimir, Dejan Tešić, Srdan Lalić, Nemanja Đurić, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin. Lalić je priznao da je on lično tukao Vukićevića kablom i da su ga posle polivali po telu vodom iz creva, desetak centimetara od nosa i usta, da bi mu onemogućili disanje. Pekli su ga i peglom.

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen E-stock, Tanjug

Velja Nevolja, Marko Miljković, Lazar Vukićević, Srđan Lalić

Milan Ljepoja

Nišliju Milana Ljepoju klan je namamio na prevaru 9. decembra 2020. U Ritopeku su ga čekali Belivuk, Miljković, Janković i Draganić. Janković je držao hekler za slučaj da Ljepoja potegne oružje. Hrvatin i Belivuk su dugo davili Ljepoju, a Lalić im je, videvši da mu je ruka slomljena, sugerisao da mu brže oduzmu život. Stavili su mu žicu oko vrata i zategli. Poplaveo je i preminuo. Veljko je doneo kadicu i velikim nožem mu prerezao vrat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Boki

01.02.2023 22:55

Šteta što nema smrtne kazne.

Miki Lion

24.02.2023 12:37

@Boki - Smrtna kazna je blaga kazna za ovakve monstrume