BELIVUK I MILJKOVIĆ SE CERE - SUDIJA IH OPOMINJE: Vlasnik kuće smrti seje besmislena pitanja Laliću, samo se ukopava!

Autor:

Hronika

31.01.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Draganić vlasnik kuće smrti u Riitopeku počeo je posle Nebojše Jankovića da i on cedi Srđana Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom.

BELIVUK I MILJKOVIĆ SE CERE - SUDIJA IH OPOMINJE: Vlasnik kuće smrti seje besmislena pitanja Laliću, samo se ukopava!

Foto: Tanjug/V/Šporčić, MUP

Srđan Lalić na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Prvi u sudnicu od okrivljenih ušao je Nebojša Janković, koji danas prvi postavlja pitanja Srđanu Laliću sa kojim je blisko sarađivao u klanu, prema optužbi Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Vlade Draganić vlasnik kuće smrti u Riitopeku počeo je posle Jankovića da i on cedi Lalića, prilično umornog, oko 17 i 50. On je sudu prvo predočio da je iskren čovek i da je učestvovao u ratu od 1991. godine, kada ga je advokat prekinuo tražeći od sudije da obavi razgovor sa klijentom. Ipak nije dobio dozvolu. 

- Da vas pitam mladiću o saznanijma vezanim za laboratorije u droge u Ritopeku. Ko ti je to rekao da je laboratorija u Ritopeku? - pitao je Draganić. 

- Dopisivao sam se sa Veljkom i sa tobom i delio sam vam savete o uzgoju - rekao je Lalić.  

Drganić nasrtavlja da pita, a Lalić da odgovara.

- Otkud tebi saznanje da sam menjao kuću za stan?

- Veljko i Marko su mi to rekli, ali meni je to bilo besmisleno za taj mali odnos - kazao je Lalić.

Šta je vrednije kuća ili stan?

- Pa zavisi - kaže Lalić.

Otkud tebi da se kuća vodi na moju suprugu?

- To si mi ti pričao, kao i da si u zategnutim odnosima sa ženom pa da ti ne treba problem da ispadne zbog nje. Pričali smo o saksijama, postavljanju lampi, padu vode, svetlu, prinosima. Bio sam oduševljen jer si knjiški to napravio. Dve, tri ture si uspeo da izbaciš - kazao je Lalić.

Republika

Foto: Tanjug/V/Šporčić, R. PRelic, MUP

Srđan Lalić svedoči na suđenju Veljku Belivuku

Jesi li izjavio: " Lampe su okačene, a saksije su bile na zemlji. Trava još nije nikla"? - pitao je Draganić.

- Da jesam - odgovara Lalić.

- Jesi li mi ti prodao Skaj? - novo je pitanje Draganića.

- Odneo ti je Marko od mene - kazao je Lalić.

- Jesam li ja kupovao lično sonu kiselinu? - ponovo pita Draganić.

- Jesi, to si mi rekao - jasan je Lalić.

Draganić je uporno pokušavao da dokaže da je Lalić kao svedok u ovom slučaju samo načuo za navodne dokaze zločina, a da ništa nije video svojim očima. Negira da je o mašini za mlevenje žrtva ikada razgovarao sa Lalićem, kako on tvrdi. Negira i da mu je Lalić predavao oružje da bi ga on čuvao za potrebe klana.

Lalić je odgovorio da se sa Draganićem sastajao samo u kući u Ritopeku, kada je dolazio da čisti oružje ili da ubijaju, te da su se videli dvadesetak puta. 

- Ponekad bi bili po ceo dan zajedno, ili smo po više sati provodili zajedno - rekao je Lalić.

Foto: Tanjug/V/Šporčić

Velivukov klan dovoze na suđenje

Draganić je kazao da je kuću u Ritopeku (glavnu klanicu klana) gradio od 2003. do 2008. godine. 

U toku Draganićevog ispitivanja Lalića, sudija je povikala: "Miljkoviću, Belivuče, uozbiljite se, nemojte se smejati", dok prisutni komentarišu da su pitanja okrivljenog svedoku tužilaštva besmislena jer njima ništa ne postiže. 

Na navode Lalića da je Draganić nešto uradio ili rekao, on je više puta izgovorio: "Ja se toga ne sećam", i time ponovo nasmejao prisutne, a Miljkovićev advokat Vladimir Petrović je kazao da više ne može da prati suđenje usled umora. Sudija je prekinula pretres u 18, 35 i najavila nastavak u četvrtak kada će Draganić završiti da ispituje Lalića, a posle njega će tu ulogu preuzetni okrivljeni Nemnaja Đurić i na kraju Veljko Belivuk koji će sigurno imati mnogo pitanja za Lalića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading