LALIĆ OTKRIVA MOTIV UBISTVA ZDRAVKA RADOJEVIĆA: Ne sprečavaju ga pitanja da iznese sve detalje, tvrdi da je Janković ubijao iz koristi, ali i da sačuva život NJIMA!

Autor:

Hronika

31.01.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Janković danas postavlja pitanja Srđanu Laliću sa kojim je blisko sarađivao u klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

LALIĆ OTKRIVA MOTIV UBISTVA ZDRAVKA RADOJEVIĆA: Ne sprečavaju ga pitanja da iznese sve detalje, tvrdi da je Janković ubijao iz koristi, ali i da sačuva život NJIMA!

Foto: Tanjug/V/Šporčić, MUP

Srđan Lalić na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Prvi u sudnicu od okrivljenih ušao je Nebojša Janković, koji danas prvi postavlja pitanja Srđanu Laliću sa kojim je blisko sarađivao u klanu, prema optužbi Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Okrivljeni Janković je pitao Lalića da li mu je poznato da je on poznavao Zdravka Radojevića i zašto je onda imao motiv da ga ubije.

- Ne da ja znam, zato si ga ti i dočekao, dogovorili smo se da te zovem Majore, ja sam vas dočekao, ponudio kafu. Ubijao si iz koristi, ali i da bi sačuvao život Veljku i Marku - odgovorio je Lalić, a Janković nastavio da pita:

- Ko uzima oružje i ko ostavlja špijunski sat u kolima?

- Jednom od braće Budimir dajem sat, znam da je stavljen jer sam otvorio laptop, povezao sat, i tako smo pratili - kazao je Lalić  i nastavio da odgovara na novo Jankvićevo pitanje:

- Ko je odneo oružje u Ritopek i koji pištolj je našao u Radojevićevim kolima?

- Nisam siguran, mislim da je Veks odneo oružje u Ritopek. Mislim da je bila bereta, crni pištolj, liči na CZ. Taj pištolj se vukao tu po kući, bio je u kuhinji na polici, ne znam gde je posle prenet -  rekao je Lalić.

Posle toga je objasnio da je Janković imao kapu na glavi, a sećao se čak i kako je žrtva bila obučena.

-  Ti si nosio jaknu, farmerke, mislim sivi džemper, imao si kapu. Miloš Budimir je imao sivu trenerku, Radojević je imao narandžasti džemper - do detalja je opisao Lalić.

Nasmejani koljač klana Belivuk danas je na suđenju otkrio i da je njegov saradnik Nebojša Janković kojeg je opisao kao pedantnog i izvrsnog vojnika imao bolesan hobi, iz kojeg je ubio nebrojeno ptica.

- Jankoviću, čitao sam na Skaju gde si se hvalioda si kupio vazdušnu pušku za 3.000 evra i nabudžio je kiseonikom za ronioce stavivši bocu na pušku da bi pojačao kompresiju. Umesto dijabola si stavio eksere i ubijao svrake koje bi prethodno po sedam dana hranio komadićima mesa da bi ih namamio. Hteo si tako da sprečiš prelet svraka iznad Čukarice. Spasio je - ispričao je Lalić. 

Janković nije negirao da je ubijao ptice i na njima vežbao gađanje, samo je kratko konstatovao da ne vidi sa čim ima veze ta Lalićeva priča.

Moguće da je Lalić ovim upravo odgovorio na pitanje zboh čega bi Janković ubio Zdravka Radojevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading