UMRO LEGENDARNI GLUMAC! Tuga u svetu filma, tragična vest zaprepastila kompletnu javnost!

Autor:

Zabava

09.09.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće upamćen, jer je dao legendarni glas jednom od najvećih filmskih negativaca.

UMRO LEGENDARNI GLUMAC! Tuga u svetu filma, tragična vest zaprepastila kompletnu javnost!

Foto: Wikipedia

Džejms Erl Džons, glumac čija je karijera trajala preko 60 godina, preminuo je u svojoj 93. godini. Osim po svojim brojnim ulogama, Džons će ostati upamćen i po tome što je pozajmio glas jednom od najvećih filmskih negativaca, Dartu Vejderu, kao i po ulozi Mufase u filmskoj seriji "Kralj lavova". Međutim, malo ko zna da je Džons u detinjstvu imao problem sa mucanjem, ali je uspeo da ga prevaziđe i postane jedan od pionira crnih glumaca svoje generacije.

Džejms Erl Džons započeo je svoju karijeru na Brodveju 1958. godine, u Teatru Kort koji je kasnije preimenovan u Džejms Erl Džons teatar 2022. godine. Već tada bilo je jasno da je pred nama glumac neobičnog talenta i da će obeležiti filmsku industriju svojim radom.

Nakon uspešnog debija na Brodveju, Džons je nastavio da gradi karijeru koja će obuhvatiti širok spektar uloga, od kojih su mnoge postale kultne. Poznati po svojoj dubokoj i prepoznatljivoj glasovnoj interpretaciji, Džons je dao glas Dartu Vejderu, jednom od najpoznatijih filmskih negativaca, što ga je vinulo u sam vrh filmske industrije. Takođe, njegova uloga Mufase u filmskoj seriji "Kralj lavova" osvojila je srca publike širom sveta.

Džejms Er Džons ostvario je svoj poslednji nastup u filmu "Coming 2 America" iz 2021. godine, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume. Njegovo nasleđe će živeti kroz brojne ikonične uloge koje je ostvario tokom svoje karijere, kao i kroz teatar koji nosi njegovo ime i nastavlja da inspiriše nove generacije umetnika.

Džejms Er Džons bio je ne samo izuzetan glumac, već i ikona koja je inspirisala mnoge svojim talentom, istrajnošću i posvećenošću umetnosti. Njegova uloga će zauvek biti upamćena i cenjena u filmskoj industriji, a njegovo nasleđe će nastaviti da živi kroz generacije koje dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading