GLUMCA TROVALI, POTKRADALI I NAZIVALI MORONOM: Isplivale ŠIFROVANE poruke optuženih za umešanost u smrt Metjua Perija!

Autor:

Zabava

22.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su izazvali smrt Metjua Perija, a među njima su dvojica lekara, lični asistenti zvezde "Prijatelja", kao i dilerka iz Los Anđelesa poznata kao "kraljica ketamina".

GLUMCA TROVALI, POTKRADALI I NAZIVALI MORONOM: Isplivale ŠIFROVANE poruke optuženih za umešanost u smrt Metjua Perija!

Foto: AP Matt Sayles

Nakon smrti Metjua Perija, koji je 28. oktobra 2023. godine pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi u svom luksuznom domu u Los Anđelesu, pokrenuta je istraga, a potom je uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su izazvali smrt slavnog glumca, koja je nastala usled predoziranja ketaminom. Slobode su lišena dvojica lekara, lični asistenti Metjua Perija, kao i dilerka iz Los Anđelesa poznata kao "kraljica ketamina". Policija je presrela sms poruke koje su optuženi razmenjivali i utvrđeno je da je petorka obmanjivala glumca i pribavila novčanu dobit.

Utvrđeno je da su optuženi nabavljali ketamin Periju, asistent mu je ubrizgavao doze, a obdukcija je pokazala da je glumac preminuo od predoziranja ketaminom.

Republika

Foto: ABC News / Ferrari / Profimedia

 

Lekar Salvador Plasensija (42), koji je optužen da je zvezdi serije "Prijatelji" dostavio oko 20 bočica ketamina nekoliko nedelja pre njegove smrti, dostavljao je ketamin glumcu i njegovom asistentu Kenetu Ivamasu, koji je takođe uhapšen. Sumnja se da je lekar za to uzeo 55.000 dolara u periodu između 20. septembra i 28. oktobra 2023. godine, kada je Peri preminuo.

U Perijevom domu pronađeno je 80 bočica ketamina, delom nabavljene od "kraljice ketamina Los Anđelesa", kao i kokain i tablete. Istragom je utvrđeno da su optuženi koristili šifrovani jezik za označavanje droga.

Jedna tekstualna poruka koju je poslao doktor Salvador Plasensija sadržavala je rečenicu:

Republika

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

- Pitamo se koliko će ovaj moron platiti.

Policija je istakla da je Plasensija bio svestan opasnosti ketamina i nuspojava koje je glumac doživljavao zbog uzimanja tih lekova.

Podsećamo, istraga je otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lek isporučivali Periju i iskoristili njegove probleme s zavisnošću. Osim spomenutog doktora, uhapšeni su i Džasvin Sanga (41), takozvana "kraljica ketamina Los Anđelesa", doktor Mark Čavez (54), kao i glumčevi lični asistenti Kenet Ivamasa (59) i Erik Fleming (54). 

Prema optužnici, dvojica lekara su glumcu nabavljali zalihe ketamina, a kada su lekovi postali preskupi, nabavljao ih je preko "kraljice ketamina".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading