OBJAVLJEN DATUM I VREME SAHRANE ALENA DELONA! Poznati svi detalji, doneta je KONAČNA ODLUKA!

Autor:

Zabava

21.08.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac preminuo je 18. avgusta u 89. godini u svom domu u centralnoj Francuskoj.

OBJAVLJEN DATUM I VREME SAHRANE ALENA DELONA! Poznati svi detalji, doneta je KONAČNA ODLUKA!

Foto: Lyvans Boolaky / imago stock&people / Profimedia

Sahrana čuvenog glumca i ikone francuske kinematografije Alena Delona, koji je preminuo 18. avgusta u 89. godini, biće održana u subotu na njegovom imanju u Dušiju, južno od Pariza, saopštilo je nekoliko izvora.

Nakon oprečnih informacija koje su se pojavljivale u medijima sada je konačno otkriveno da će Delon počivati na svom imanju u Dušiju u centralnoj Francuskoj, a ne na pariskom groblju Per Lašez, kao što se pisalo.

Sahrana glumca kom su obožavaoci odavali počasti širom sveta, zakazana je u subotu u 17 časova u Dušiju, gde je živeo i preminuo, javili su C njuz i BFMTV.

Sahranu će predvoditi Žan-Mišel di Falko, bivši biskup koji je poznavao glumca.

Republika

Foto: APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Delon je želeo da bude sahranjen na svom imanju, u blizini svojih pasa, za šta je potrebno ovlašćenje prefekture. Takođe je želeo da njegova sahrana bude samo u prisustvu nekoliko desetina rođaka, bez nacionalnog priznanja.

Poslednja želja Alena Delona bila je da bude sahranjen zajedno sa svojim omiljenim psom, belgijskim ovčarom Lubom, koji bi u tom slučaju morao da bude uspavan. Međutim, porodica glumca je odlučila da se suprotstavi ovoj želji, nakon što su aktivisti za prava životinja izrazili protivljenje ovoj praksi.

Aktivisti su se usprotivili mogućnosti da se zdrav pas uspava i sahrani sa Delonom, ističući da postoji drugo rešenje za Lubovu sudbinu. Njihov glas je bio snažan, te su porodici ponudili pomoć u pronalaženju novog doma za psa.

Republika

Foto: Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia

 

Fondacija Brižit Bardo je saopštila da je Delonova ćerka Anuška potvrdila da će porodica zadržati psa, ističući da je Lubo deo njihove porodice i da neće biti uspavan. Ova odluka je naišla na podršku javnosti i aktivista za prava životinja.

Tokom pet decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u velikom broju filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading