SPREČENO MASOVNO UBISTVO SRBA U BEČU: 10.000 naših građana kupilo karte za koncert Tejlor Svift na kom je planirano KRVOPROLIĆE!

Autor:

Zabava

08.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Republika saznaje, više hiljada naših sugrađana otišlo je u Austriju zbog nastupa američke pevačice!

SPREČENO MASOVNO UBISTVO SRBA U BEČU: 10.000 naših građana kupilo karte za koncert Tejlor Svift na kom je planirano KRVOPROLIĆE!

Foto: Tanjug AP, Shutterstock

Tri koncerta planetarno popularne muzičke zvezde Tajlor Svift u Beču su otkazana zbog opasnosti od mogućeg terorističkog napada, preneo je "Kronen Zeitung". Organizatori su doneli ovu odluku u dogovoru sa austrijskim vlastima nakon hapšenja dvojice osumnjičenih ekstremista zbog sumnje da je jedan od osumnjičenih planirao napad na događaje u Beču, uključujući koncerte američke pevačice.

Obožavaoci koji su kupili ulaznice za koncerte Eras turneje su šokirani i razočarani ovom odlukom. Mnogi od njih su već stigli u Beč, kupili karte i izdvojili novac za smeštaj, te su sada suočeni sa činjenicom da neće moći da prisustvuju koncertu koji su dugo iščekivali.

Kako Republika saznaje, oko 10.000 Srba planiralo je da ide na njege koncerte. Mnogo njih je juče krenulo iz Srbije, a svoje nezadovoljstvo iskazali su na društvenim mrežama. 

"Ne mogu da verujem, jedva sam nabavio karte", "Čekam ovo godinama, au", "Ovo mi je slomilo srce", "Razumem da je koncert morao da bude otkazan, ali ovo je najtužni dan u mom životu", "Ne mogu da verujem šta se dešava", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tejlor Svift je trenutno najpopularnija pevačica na svetu

Hapšenje osumnjičenih

U međuvremenu, dvojica osumnjičenih radikalnih islamista su uhapšena - devetnaestogodišnji Austrijanac severnomakedonskih korena u Ternicu i sedamnaestogodišnjak u Beču. Detalji o mlađem osumnjičenom još uvek nisu poznati, a policija nastavlja istragu kako bi identifikovala i uhapsila još tri osobe za koje se sumnja da su povezane sa planiranim terorističkim napadom.

Lider radikalne desničarske FPO u Austriji, Herbert Kikl, oštro je kritikovao vladajući establišment, optužujući ih za nedostatak kontrole nad migrantskom politikom koja je, prema njegovim rečima, dovela do nesigurnosti u zemlji. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner ističe da su vlasti preduzele efikasne mere kako bi zaštitile građane, uz podršku stranih bezbednosnih službi.

Nakon otkazivanja koncerata i hapšenja osumnjičenih, ogroman broj policajaca i snaga bezbednosti raspoređen je na ulicama Beča kako bi osigurali bezbednost građana i sprečili moguće terorističke akcije.

 

@nbcnews #TaylorSwift’s #ErasTour shows in #Vienna have been canceled due to what Austrian police say was a planned terrorist attack targeting the concert venue. Two men have been arrested in connection with the alleged plot. #ErasTourVienna ♬ original sound - nbcnews

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading