U BEČU OPSADNO STANJE, A SRBI RAZOČARANI: Haos u Austriji nakon otkazivanja koncerata Tejlor Svift zbog najavljenog TERORISTIČKOG NAPADA!

Autor:

Zabava

08.08.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi ljudi iz naše zemlje krenuli su na koncert popularne pevačice!

U BEČU OPSADNO STANJE, A SRBI RAZOČARANI: Haos u Austriji nakon otkazivanja koncerata Tejlor Svift zbog najavljenog TERORISTIČKOG NAPADA!

Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Tejlor Svift

Organizatori su bili primorani da otkažu sva tri termina koncerata slavne američke pevačice Tejlor Svift u Beču nakon što su otkriveni teroristički planovi. Vlada je potvrdila da postoji pretnja od terorističkog napada, što je dovelo do odluke o otkazivanju koncerata radi zaštite posetilaca.

Republika

Foto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Koncerti Tejlor Svift su morali da budu otkazani

Obožavaoci koji su kupili ulaznice za koncerte Eras turneje su šokirani i razočarani ovom odlukom. Mnogi od njih su već stigli u Beč, kupili karte i izdvojili novac za smeštaj, te su sada suočeni sa činjenicom da neće moći da prisustvuju koncertu koji su dugo iščekivali. Mnogo njih je juče krenulo iz Srbije, a svoje nezadovoljstvo iskazali su na društvenim mrežama.

"Ne mogu da verujem, jedva sam nabavio karte", "Čekam ovo godinama, au", "Ovo mi je slomilo srce", "Razumem da je koncert morao da bude otkazan, ali ovo je najtužni dan u mom životu", "Ne mogu da verujem šta se dešava", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Hapšenje osumnjičenih

U međuvremenu, dvojica osumnjičenih radikalnih islamista su uhapšena - devetnaestogodišnji Austrijanac severnomakedonskih korena u Ternicu i sedamnaestogodišnjak u Beču. Detalji o mlađem osumnjičenom još uvek nisu poznati, a policija nastavlja istragu kako bi identifikovala i uhapsila još tri osobe za koje se sumnja da su povezane sa planiranim terorističkim napadom.

@nbcnews #TaylorSwift’s #ErasTour shows in #Vienna have been canceled due to what Austrian police say was a planned terrorist attack targeting the concert venue. Two men have been arrested in connection with the alleged plot. #ErasTourVienna ♬ original sound - nbcnews

Reakcije političara

Lider radikalne desničarske FPO u Austriji, Herbert Kikl, oštro je kritikovao vladajući establišment, optužujući ih za nedostatak kontrole nad migrantskom politikom koja je, prema njegovim rečima, dovela do nesigurnosti u zemlji. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner ističe da su vlasti preduzele efikasne mere kako bi zaštitile građane, uz podršku stranih bezbednosnih službi.

Mobilizacija bezbednosnih snaga

Nakon otkazivanja koncerata i hapšenja osumnjičenih, ogroman broj policajaca i snaga bezbednosti raspoređen je na ulicama Beča kako bi osigurali bezbednost građana i sprečili moguće terorističke akcije.

Ova situacija je izazvala zabrinutost kako kod građana, tako i kod vlasti, te se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading