OGLASILA SE RIBLJA ČORBA NAKON ŠTO JE BORINA UDOVICA STOPIRALA PROJEKCIJU FILMA O ROKERU! Evo šta su članovi benda poručili!

Autor:

Zabava

04.10.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici osvanulo je saopštenje benda o celom slučaju.

OGLASILA SE RIBLJA ČORBA NAKON ŠTO JE BORINA UDOVICA STOPIRALA PROJEKCIJU FILMA O ROKERU! Evo šta su članovi benda poručili!

Foto: ST/Dragan Kadić

Na Festivalu "Dok'n'ritam" trebalo je da bude prikazan dokumentarni film “Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može” o legendarnom Bori Đorđeviću, koji je preminuo 4. septembra, ali je rokerova udovica Dubravka sve stopirala. Sada se o celom slučaju oglasio i bend Riblja čorba.

Autorski rad Sandre Rančić i Dušana Vesića, trebalo je da se održi u okviru devetog međunarodnog festivala "Dok'n'ritam" - međutim do toga neće doći.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

 

Nakon što je jedan od autora na Fejsbuku napisao da, iako navodno imaju Borino pismenu saglasnost, uvažavajući patnju i bol Borine udovice nisu prikazali dokumentarac - sada se oglasio tim legendarne rok grupe.

Njihovo obraćanje Vam prenosimo u celosti:

- Dragi prijatelji, Obraćamo vam se povodom stopiranja projekcije filma pod nazivom “Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može”. Primetili smo 1.10. objavu na fb u kojoj se navodi da će se film “Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može” emitovati na festivalu Dok’n’ritam dana 2.10.2024. godine u Beogradu. Pored Borine porodice ni mi, članovi grupe Riblja Čorba, nismo bili obavešteni o projekciji filma. Takodje nismo pogledali film niti smo bili pozvani na projekciju.

 

Dragi prijatelji, Obraćamo vam se povodom stopiranja projekcije filma pod nazivom “Riblja Čorba - pesme bez kojih se... Posted by Riblja Čorba on Friday, October 4, 2024

 

- S obzirom na to da autore poznajemo lično i da smo saradjivali sa njima više puta tokom karijere, mišljenja smo da je film jako dobar. Ali pre bilo kakvog javnog emitovanja smatramo da autori treba da stupe u kontakt sa menadžerom grupe Banetom Obradovićem, porodicom Bore Djordjevića ili sa nekim od članova benda kako bi se stvorilo zdravo okruženje u kom bi film “Riblja Čorba - pesme bez kojih se ne može” zaživeo na pravi način. U dogovoru sa autorima čekamo dostavu filma kako bi uživali u njemu kao i saglasnost za koju su rekli da će nam proslediti. Grupa Riblja Čorba, Vicko, Džindžer, Nidža, Joca, Ivke iSupruga Bore Djordjevića, Dubravka Milaković Djordjević i sin Bore Djordjevića Boris Djordjević.

Podsetimo, reč je o dokumentarcu od 90 minuta, koji je rađen 2013. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading