BAJAGA PEVAO ZA BORU NA KONCERTU NA UŠĆU, A OVO JE ISTINA O NJEGOVOM ODNOSU S ĐORĐEVIĆEM! Odlazak iz Čorbe bio je prelomni trenutak!

Autor:

Zabava

02.09.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni muzičar je stavio tačku na spekulacije o njegovom odnosu s frontmenom Riblje čorbe.

BAJAGA PEVAO ZA BORU NA KONCERTU NA UŠĆU, A OVO JE ISTINA O NJEGOVOM ODNOSU S ĐORĐEVIĆEM! Odlazak iz Čorbe bio je prelomni trenutak!

Foto: www.youtobe.com/ Bajaga i Instruktori, ATA Images/Antonio Ahel

Momčilo Bajagić Bajaga i Instruktori proslavili su 40 godina karijere spektakularnim koncertom na beogradskom Ušću, gde je više desetina hiljada duša uglas pevalo najveće hitove popularnog rok benda. Pre saradnje s Instruktorima Bajaga je karijeru gradio u bendu Riblja čorba, zajedno s Borom Đorđevićem koji se trenutno vodi najveću životnu borbu u bolnici u Sloveniji, gde je hospitalizovan i priključen na respirator zbog ozbiljno narušenog zdravlja i problemima sa plućima. Pesmu "Kad hodaš" Bajaga je na koncertu otpevao za Đorđevića poželevši mu da se što pre oporavi. 

Odlazak Bajage iz Riblje čorbe pokrenulo je mnoge priče, pa su se po kuloarima mogle čuti raznorazne verzije toga šta je razlog Bajagićevog prekida saradnje s Đorđevićem. Zato je Bajaga svojevremeno u razgovoru za Republiku stavio tačku na spekulacije.

 

 

Baš kao i dolazak, rastanak sa Ribljom čorbom Bajaga smatra prelomnim trenutkom u svojoj karijeri. Sa Borom je, naglašava, uvek bio u dobrim odnosima, ali je grupu napustio jer su im se razlikovali senzibiliteti i želeo je da stvara drugačije pesme. Ubrzo nakon toga njegov solo album „Pozitivna geografija" ugledao je svetlost dana, ali Bajagin bend još nije imao ime, a koncert u tadašnjem Domu sindikata se bližio. U svemu tome urednik nekadašnjeg lista "Rok" Peca Popović odigrao je ključnu ulogu.

Nikako nisam mogao da smislim kako ćemo da se zovemo, a onda me je Peca pozvao i rekao mi da plakati moraju da se štampaju i da je napisao „Bajaga i Instruktori pozitivne geografije". Tako smo se zvali prve godine, a kada je objavljen album „Sa druge strane jastuka" ime smo skratili i do danas ostali Bajaga i Instruktori - rekao je Bajaga u razgovoru za Republiku.

Republika

Foto: ATA Images

 

Bajagić je od 1978. do 1984. godine bio član kultne Riblje čorbe. Tu je, uz Boru Đorđevića, Mišu Aleksića, Rajka Kojića i Miroslava Milatovića Vicka, ispekao zanat i shvatio da nije kancelarijski tip, te da nikada neće raditi od devet do pet.

- U četvrtom razredu gimnazije postao sam član Čorbe i već tokom prve godine svirali smo više od 200 koncerata. Optimistično sam upisao studije Jugoslovenske i svetske književnosti na Filološkom fakultetu, ali sam se zbog obaveza u bendu pojavio na faksu ukupno triput i shvatio da je muzika ono čemu želim da se posvetim. Moj najveći uspeh je što radim posao koji stvarno volim i živim od njega - istakao je tada muzičar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading