"GUBITAK BORE ĆE SE TEK OSETITI": Braća Jelić će održati koncert na ROĐENDAN BORE ĐOROĐEVIĆA!

Autor:

Zabava

17.09.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi po redu nastup Ju grupe pada na godišnjicu rođenja slavnog frontmena Riblje čorbe.

"GUBITAK BORE ĆE SE TEK OSETITI": Braća Jelić će održati koncert na ROĐENDAN BORE ĐOROĐEVIĆA!

Foto: ataimages

Članovi YU grupe Dragi i Žika Jelić najavili su danas da će ne koncertima 31. oktobra i 1. novembra u MTS dvorani nastupiti pojačani sa duvačkom sekcijom i pijanistom. Zanimljivo je da će drugi koncert biti održan na rođendan nedavno preminulog frontmena Riblje čorbe Bore Đorđevića, te da će ovaj nastup upravo njemu biti posvećen.

Gitarista i pevač Dragi Jelić je na konferenciji za novinare rekao da YU grupa ne želi da se ponavljaju u odnosu na prethodne beogradske koncerte, i da će sada u MTS dvorani nastupiti uz četvoročlanu duvačku sekciju u za sada predviđenih 15 pesama.

Prema njegovim rečima, uz YU grupu će nastupiti i pijanista Srđana Tanaskovića, a moguće da će dogovoriti i još nekog gosta.

Jelić je dodao da YU grupu sledeće godine čeka proslava 55 godina rada i da će morati tada da urade nešto što nisu do sada radili.

Republika

Foto: Foto FILIP OLĆAN MTS DVORANA PROMO

 

Basista Žika Jelić je podsetio da drugi koncert 1. novembra pada na rođendan Bore Đorđevića (1952-2024) i da je želja svih članova da mu posvete "neki trenutak" u znak

- Bora mnogo znači za srpski rokenrol. Tek ćemo ustvari da se u narednom periodu oseti ta praznina koju je popunjavao tekstovima koji ostaju nezaboravni - ocenio je Žika Jelić.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Bora Đorđević (1952-2024)

 

Dragi Jelić se prisetio da je YU grupa od svog osnivanja, simbolično na Dan republike 29. novembra 1970. godine, tokom karijere više puta svirala u Domu sindiikata, koji je bio "jedan od najboljih, sjajnih prostora gde sama dvorana pospešuje muzičara da još bolje svira".

U pre neku godinu renoviranom Domu sindikata, sada MTS dvorani, Jelići su imali priliku da nastupe kao gosti Atomskog skloništa i Električnog orgazma, a Dragi Jelić je dodao da će i sada svirački nastojati da iskoriste "sve što dvorana pruža".

Republika

Foto: Foto FILIP OLĆAN MTS DVORANA PROMO

 

- Proslavili smo tri godine postojanja 29. novembra 1973. Jedan koncert je bio od osam, a drugi od ponoći. Dan je bio lep, a kad se završilo oko dva po ponoći, grad je bio totalno beo. Padao je sneg i reka ljudi od Doma sindikata preko Brankovog mosta je išla peške. To mi je ostalo kao nezaboravan događaj - prisetio se Žika Jelić.

Govoreći o radu na novom materijalu, Dragi Jelić je priznao da YU grupa nikako da nađe vreme da krene u probe novih pesama.

- Napravljene su, tekstovi napisani i sad je samo pitanje da sve ovo prođe i da možemo da se posvetimo novom materijalu - naveo je Dragi Jelić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading