"To je bilo strašno!": BAJAGA PROGOVORIO O NAJVEĆOJ TRAGEDIJI! Pomenuo i Boru Čorbu!

Autor:

Zabava

29.05.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Bajagić je bio član popularne Riblje čorbe u periodu od 1978. do 1984. godine.

"To je bilo strašno!": BAJAGA PROGOVORIO O NAJVEĆOJ TRAGEDIJI! Pomenuo i Boru Čorbu!

Foto: A.K./ATAImages

Slavni rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga karijeru je gradio i kao član benda Riblja čorba u kojem je proveo šest godina. U tom periodu od 1978. do 1984. godine Bajaga je još kao klinac ostvario svoje snove - da snimi album i nastupi u Hali sportova. U novobeogradsku dvoranu često je dolazio iz Zemuna, gde je tada stanovao, kako bi slušao Rok mašinu i Vladu i Bajku. Ipak, prvi veliki koncert sa Čorbom odsvirao je na Tašmajdanu.

- Imali smo ogromnu tremu, pa tokom prve tri pesme nisam smeo da pogledam u publiku jer nikada do tada na jednom mestu nisam video toliko ljudi. Snimili smo prvi album „Kost u grlu" i time sam ispunio sve dečačke snove. Sve ostalo što mi se desilo shvatao sam kao čistu dobit - ispričao Bajaga svojevremeno za Republiku.

Republika

Foto: www.youtobe.com/ Bajaga i Instruktori

 

Dvorane u kojima su svirali često su bile krcate, fanovi iz cele bivše Jugoslavije dolazili su na njihove nastupe, pa se uvek tražila karta više. Međutim, tragičan događaj u Zagrebu, kada je devojka usred koncerta dobila epileptični napad i ugušila se u gužvi, sve je promenio.

- To je bilo strašno, nikad nam se tako nešto nije desilo. Čorba je bila izuzetno popularna i prodato je duplo više karata nego sto dvorana može da primi ljudi. Posle tog događaja, organizatori su krivično odgovarali, a naša turneja je pauzirana mesec dana. Nismo svirali, jer roditelji nisu puštali decu da odlaze na naše koncerte. Ipak, nakon smrti devojke počelo je mnogo više da se vodi računa o bezbednosti, pa se ništa slično više nije desilo ni nama ni bilo kome drugom - rekao je muzičar, koji će sa Instruktorima proslaviti 40 godina karijere velikim koncertom na beogradskom Hipodromu 31. avgusta.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Bora Đorđević

Za Riblju čorbu uglavnom je, kaže, radio muziku, ali je napisao i tri pesme - "Kad hodaš", "Ja sam se ložio na tebe" i "Muzičari koji piju". 

- Za mene je to bio veliki kompliment jer je Bora Đorđević i tada bio jedan od najboljih tekstopisaca kod nas i nije bilo lako dobiti šansu da se na njegovom albumu nađe tvoj tekst - rekao je Momčilo za naš portal.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Kad ostariš

29.05.2024 15:33

Babe liče na dede a dede na babe. Zar Bora ne liči na neku slatku bakutu? A Bajaga na babu kojoj nije došla unuka za vikend da je ofarba.