GAGA ANTONIJEVIĆ NAJAVIO ISTORIJSKI SPEKTAKL! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka, OVO SU DETALJI!

Autor:

Zabava

11.09.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni reditelj radi na novom projektu koji će zasigurno privući veliku pažnju.

GAGA ANTONIJEVIĆ NAJAVIO ISTORIJSKI SPEKTAKL! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka, OVO SU DETALJI!

Foto: ST/P. DIVAC

Reditelj Predrag Gaga Antonijević u narednom periodu radiće na pripremama za snimanje nove serije. Tvorac "Dare iz Jasenovca", ali i mnogih drugih projekata koji su ga svrstali među naše najbolje reditelje, najavio je istorijski spektakl koji će prikazati oslobađanje Srbije od Turaka,

Kako saznaje Informer, serija će se zvati "Prestonica", a scenario piše Dejan Stojiljković. Radnja će biti smeštena 1878. godine kada je Niš bio prestonica tadašnje Srbije i kada je u njega ušao kralj Milan Obrenović.

Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović su ovim povodom u Nišu razgovarali sa gradonačelnikom tog grada Dragoslavom Pavlovićem jer će se veći deo snimanja serije odvijati u ovom gradu na jugu Srbije.

Republika

Foto: Telekom Srbija

 

Ogromna je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim i razgovaram sa takvim velikanima filma kakvi su Gaga Antonijević i Maksa Ćatović.  Razgovarali smo o mnogim temama, a najvažnija je približavanje velikog jubileja, 150 godina od oslobođenja Niša i Srbije od Turaka koji će se obeležiti 2028. godine - rekao je tom prilikom Pavlović.

Gradonačelnik je pojasnio da "postoji ideja da se period vladavine kralja Milana Obrenovića, oslobođenje Niša i čitave Južne Srbije pretoči u televizijsku seriju koja bi se emitovala tokom obeležavanja i danas smo obavili preliminarne razgovore o toj temi".

Gaga Antonijević se oglasio za Informer i potvrdio da radi na novom projektu.

Tačno je da radimo na tom projektu. Snimanje neće krenuti pre leta sledeće godine, a tek treba da radimo kasting za glavne i sporedne glumce. To je sve što sada mogu da vam kažem - rekao je Antonijević. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading