"RUSKI KONZUL" POBEDIO "NEDELJU"! Evo koliko je glasova osvojila priča o Džeju na izboru za srpskog kandidata za Oskara!

Autor:

Zabava

11.09.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biografska priča o pevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom osvojila je srca publike.

"RUSKI KONZUL" POBEDIO "NEDELJU"! Evo koliko je glasova osvojila priča o Džeju na izboru za srpskog kandidata za Oskara!

Foto: Youtube/Printscreen/Art vista/ Film Nedelja

Ostvarenje "Nedelja" u režiji Nemanje Ćeranića premijerno je prikazano 16. januara ove godine i vrlo brzo zauzelo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u domaćim bioskopima. Biografska priča o pevaču muzike Džeju Ramadanovskom našla se u užem izboru za srpskog kandidata za Oskara, a ovo takmičenje završila je na poslednjem mestu.

Odluku o izboru srpskog kandidata za 97. dodelu nagrade Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke Oskar u kategoriјi za naјbolji međunarodni film doneo je stručni žiri u sastavu: Dimče Stojanovski, predsednik, Biljana Maksić, Darko Bajić, Dejan Dabić, Božidar Zečević, Đorđe Milosavljević i Miloš Janković.

Republika

Foto: Marko Obradović Edge

Premijera filma "Ruski konzul"

Na tajnom odlučivanju najviše glasova, ukupno 9, osvojio je izuzetno uspešan film "Ruski konzul" Miroslava Lekića, koji je publika zavolela na prvo gledanje. Dva glasa manje dobio je film "Za danas toliko" Marka Đorđevića, dok je "Radnička klasa ide u pakao" Mladena Đorđevića sa osvojena 3 glasa samo za glas bila bolja od "Nedelje" Nemanje Ćeranića.

Bez obzira na to što se "Nedelja" nije proslavila na ovom nadmetanju film je osvojio srca gledalaca, toliko da je nedeljama bila prva na listi najgledanijih filmova u bioskopima širom Srbije.

Emotivna priča o preminulom pevaču Džeju Ramadanovskom dotakla je srca publike, a premijera u beogradskoj MTS dvorani bila je izuzetno posećena. Tada su se publici poklonili Husein Alijević Husa, koji je debitovao na filmu i to glavnom ulogom Džeja, Alen Selimi, koji je dočarao Džeja iz mlađih dana, Marko Janketić, Milica Janevski, Aleksej Bjelogrlić i mnogi drugi.

Odlučili smo da se "Nedelja" bavi životom Džeja, njegovim odrastanjem na Dorćolu. Taj koncert koji je imao predstavlja katarzu njegove karijere i života i smatrali smo da je to najsnažniji završetak ovog filma. Takođe, smatrali smo da je veoma zanimljivo da se prikaže upravo ono što niko ne zna - gde je odrastao, kako je odrastao i postao to što je postao - rekao je svojevremeno producent Vladan Anđelković za Republiku. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading