OVO JE PRVA SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE! Plenila je lepotom, udala se za glumca sa 23 godine i rodila mu dvoje dece!

Autor:

Zabava

11.09.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je upravo njoj posvetio mnoge pesme.

OVO JE PRVA SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE! Plenila je lepotom, udala se za glumca sa 23 godine i rodila mu dvoje dece!

Foto: ST/Dragan Kadić

Glumac Rade Šerbedžija postigao je zavidan uspeh na polju glume, ostvarivši se na domaćoj, ali inostranoj sceni. Njegov privatni život jednako je uzbudljiv kao njegov put kroz uloge i odlazak u Holivud ali malo ko se seća ko je Radetova prva supruga.

Bila je to Ivanka Cerovac, balerina, koju je glumac mnogo voleo. Rade Šerbedžija diplomirao je sa 22 godine, a tad je već bio ludo zaljubljen u svoju balerinu, kako ju je od milja zvao. Graciozna Zagrepčanka osvojila je Radetovo srce jer su bili srodne duše. Oboje su obožavali pozorište.

 

 

Rade je diplomirao na Akademiji 1969. godine, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Ivanka i Rade venčali su se sa samo 23 godine. U braku su dobili dvoje dece. Godine 1971. rodio im se sin kojem su dali ime po Radetovom ocu Danilu, a dve godine kasnije dobili su ćerku Luciju. 

Rade je bivao sve popularniji, a kako je rasla njegova slava, tako se sredinom osamdesetih počeo urušavati njegov brak. U pesmi "Hamlet mašina", koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o "veš-mašini" koju je nakon venčanja kupio svojoj balerini.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

- "Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti" - napisao je Rade.

Ivanka i Rade su se razveli 1987. godine, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pesama u kojoj je napisao da "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading