ANITA I ŽARKO ZAJEDNO SNIMALI "RUSKOG KONZULA": Udovica legendarnog glumca imala posebnu ulogu u filmu!

Autor:

Zabava

11.09.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na setu su se upoznali, zavoleli, a potom i oprostili.

ANITA I ŽARKO ZAJEDNO SNIMALI "RUSKOG KONZULA":  Udovica legendarnog glumca imala posebnu ulogu u filmu!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

Poslednji film Žarka Lauševića "Ruski konzul" odabran je za srpskog kandidata za Oskara, a malo ko zna da je u njegovom nastanku važnu ulogu imala i udovica legendarnog glumca Anita Laušević.

Njihova ljubavna priča počela je davnih dana na snimanju filma, a uz svoju Anitu nezaboravni umentik završio je karijeru upravo na setu "Ruskog konzula". Poznata šminkerka Anita Laušević bila je angažovana na filmu "Ruski konzul" upravo oko kreiranja šminke za svog preminulog supruga. Bio je to poslednji put da sa svojim suprugom sarađuje na setu, mestu gde je počela njihova ljubavna priča.

Republika

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Miroslav Lekić, Anita Laušević i Svetozar Cvetković na premijeri filma

Ljubav između Anite i Žarka rodila se osamdesetih godina prošlog veka na snimanju filma "Boj na Kosovu". Laušević je tada bio u braku, pa je svako nastavio svojim putem iako su sevale varnice. Anita se u međuvremenu udala i rodila ćerku, a Žarko je zbog ubistva dvojice mladića nakon svađe u Podgorici završio u zatvoru. 

U svojoj knjizi "Godina prođe dan nikad" Lauševič je opisao trenutak kada ga je Anita posetila u zatvoru.

Republika

Foto: Foto Vision Team

Žarko u filmu "Ruski konzul"

- Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez "j" . Dolazi otmena, visoka, lepa. "Razvodim se", reče mi danas - ovako je glumac opisao početke njihove ljubavi u svojoj knjizi.

U filmu "Ruski konzul" Miroslava Lekića igraju još Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Paulina Manov, Danica Radulović, Nada Macanković, Vahid Džanković, Slaviša Čurović i mnogi drugi koji su se publici u Beogradu poklonili na premijeri filma 3. marta u MTS dvorani. Tada je crvenim tepihom prošetala i Anita Laušević u društvu reditelja Miroslava Lekića i glumca Svetozara Cvetkovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading