"LAUŠ JE IZMEĐU TERAPIJA DOLAZIO NA SNIMANJA": Žarkov kolega progovorio o filmu "Ruski konzul", SRPSKOM KANDIDATU ZA OSKARA!

Autor:

Zabava

11.09.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruski konzul" je Nebojši Dugaliću pružio poslednju priliku da deli kadar s velikim Žarkom Lauševićem (1960-2023).

"LAUŠ JE IZMEĐU TERAPIJA DOLAZIO NA SNIMANJA": Žarkov kolega progovorio o filmu "Ruski konzul", SRPSKOM KANDIDATU ZA OSKARA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, youtube/printscreen/Filmski susreti Nis 2016

Film reditelja Miroslava Lekića "Ruski konzul" srpski je kandidat za Oskara, a u njemu je slavni Žarko Laušević ostvario svoju poslednju ulogu na velikom platnu. Iako je njego zdravlje bilo izuzetno narušeno veliki glumac uspeo je da izgura do kraja snimanje, a kako je su izgledali dani na setu otkrio je Nebojša Dugalić, koji igra glavnu ulogu psihijatra Ilije Jugovića. 

"Ruski konzul" pružio mu je poslednju priliku da deli kadar s velikim Žarkom Lauševićem.

Republika

Foto: Foto Vision Team

 

Sve vreme smo uživali otkad smo se sreli i počeli da radimo na scenariju, pa onda i kad smo krenuli da realizujemo film. Iako smo uživali svima nama je najteže pala činjenica da je Žarko dolazio na snimanje između terapija i da je njegovo zdravlje bilo već prilično narušeno. Nekako smo svi navijali da izdrži, a njegovi napori su stvarno bili nadljudski. Trudio se da se ništa ne vidi pred kamerama i da bude u nekoj svojoj primerenoj snazi. Mislim da se to u filmu vidi i da se cela ta sudbina koju on svedoči u ovoj priči prelama i kroz neko njegovo tada lično stradanje - ispričao je glumac uoči premijere "Ruskog konzula", koja je održana 3. marta ove godine u okviru 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST.

Republika

Foto: Foto Vision Team

 

Poslednju scenu sa Žarkom Lauševićem snimio je na mestu koje je snažno obeležilo Lauševićev život. Zatvorska ćelija u Zabeli vratila je slavnog glumca u prošlost i podsetila ga na period koji je proveo u četiri zida iza rešetaka zbog ubistva dvojice mladića nakon sukoba u kafiću u Podgorici. Bez obzira na sve i ovu scenu, kao i svaku pre nje, uradio je i podneo kao vrhunski profesionalac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading