SARAJEVSKI PREVARANTI SU GA UVELI U SVOJU PRIČU, A JA SAM GA BRANIO: Miroslav Ilić priznao zbog čega je bio u SUKOBU sa Borom Đorđevićem!

Autor:

Zabava

09.09.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni pevač pred kamerama otvorio dušu!

SARAJEVSKI PREVARANTI SU GA UVELI U SVOJU PRIČU, A JA SAM GA BRANIO: Miroslav Ilić priznao zbog čega je bio u SUKOBU sa Borom Đorđevićem!

Foto: ST/Vladimir Lukić

U subotu, u Čačku, Miroslav Ilić je ispratio svog školskog drugara i legendu rokenrola stare Jugoslavije, Boru Čorbu. "Zamoli svog anđela gore da pogleda svoj dom. Počivaj u miru, neka ti je večna slava," bile su reči koje je izgovorio estradni umetnik, izražavajući žaljenje za gubitkom velikog umetnika.

Miroslav Ilić  je izrazio je duboku emotivnu bol zbog gubitka Bore Čorbe:

- Emotivno me je mnogo pogodilo. Nisam očekivao da će me tako duboko dirnuti. Poznavao sam Boru još iz naših najmlađih gimnazijskih dana - rekao je Miroslav, a zatim je podelio priču koja oslikava Bore iz tog perioda:

Republika

Foto: K1 printscreen youtube.com

Miroslav otvorio dušu o Bori

- Bora je bio Čačanin, otac mu je bio vojni službenik, a majka profesorka književnosti u ekonomskoj školi, dok smo mi išli u gimnaziju. Otac mu je bio vrlo strog. Bora je često dolazio u Mrčajevce kod moje žene, a u blizini je stanovala jedna njihova školska drugarica, Dušanka. Bora se zabavljao sa jednom devojčicom i često je dolazio kod nje. Ono što je Boru definisalo su bile te tri školske drugarice koje su ga smatrale svojom najboljom prijateljicom. Bio je umiljat, vaspitan i uredan dečko za to vreme. Jednom se požalio mojoj tadašnjoj devojci, koja je postala moja supruga, da nikada nije bio u crkvi ili manastiru. Ona je sa roditeljima planirala da ide u manastir Voljavča u blizini Mrčajevaca, i pitala ga je zašto nikada nije bio u crkvi. Bora je rekao da ne zna kako da se ponaša. Tada je prvi put otišao u crkvu zajedno sa svojim drugaricama i mojim pokojnim tastom - otkriva Ilić.

Miroslav je istakao koliko se oseća srećno i privilegovano što je imao priliku da bude deo tog perioda:

- Izuzetno sam srećan i čak privilegovan kada se setim tih vremena. Obuzima me osećaj uzbuđenja jer sam imao čast da budem u društvu velikih bardova kao što su Bora Đorđević i Đorđe Balašević, koji su predstavljali zlatno doba muzike na ovim prostorima - kaže Miroslav.

Republika

Foto: ST/N. Pančić, E stock

Bora je sahranjen u subotu u rodnom Čačku

Slavni pevač ističe da su Bora i Đorđe Balašević bili vanserijski talenati:

- Kada govorimo o ljudima poput Bore i Đorđa, koje izuzetno poštujem, iako nisu iz mog narodnjačkog sveta, oni mi nisu bili samo prijatelji, već ortaci. Nismo se intenzivno družili, ali svaki naš susret bio je srdačan. Njihova ostavština je za mene neprocenjiva, a svi drugi neka mi oproste - dodaje Miroslav.

On dodaje da je Bora na početku svoje karijere koketirao sa etno folkom, ali se tek 1981. ili 1982. godine, s pesmom „Lutka sa naslovne strane“, odredio kao roker:

- Pažljiviji posmatrači Borevog razvojnog puta primetiće da je u početku karijere više koketirao sa etno folkom. Tek kada je došla pesma 'Lutka sa naslovne strane', Bora se potpuno odredio kao roker.

Miroslav ističe da je Bora bio veliki dobrica sa puno empatije:

- Bora je bio izuzetno dobrodušan, sa puno empatije za sve. Na komemoraciju iz Čačka je došlo Udruženje iz Banja Luke koje se bavi zaštitom pasa lutalica, a Bora je bio član i pomagao im. To najbolje oslikava njegov karakter - rekao je Miroslav  i objasnio:

- Ono što je za Bitlse pesma 'Yesterday', to je za rok muziku pesma Bore Đorđevića 'Pogledaj dom svoj, anđele'. Za mene, te dve pesme ne zaostaju ni milimetar jedna za drugom - rekao je slavuj iz Mrčajevaca i otkrio kako je izgledao poslednji susret sa Borom.

- On već duže vreme je imao problema sa zdravljem. Video sam ga pre mesec i po dana, na jednom privatnom veselju. Ispričali smo se, ništa mi drugačije nije izgledao nego u proteklih pet godina. Ništa nije ukazivalo da će baš tako brzo da se desi to što se desilo. Stalno je govorio da je super - dodao je.

MIROSLAV OTKRIO ZBOG ČEGA JE IMAO NESPORAZUM SA BOROM

- Imali smo nesporazum jer sam ga štitio. Sećam se vremena kada je klub 'Duga' bio omiljeno mesto za mnoge ljude, i svi smo voleli da svratimo tamo. Bora je gostovao na albumu Gorana Bregovića i 'Bijelog dugmeta', a ja sam ga kritikovao što se odlučio na to, jer mi nije delovalo kao nešto što bi odgovaralo Čačanima. Rekao sam mu da mi se ne sviđa što ga neki sarajevski prevaranti uvode u svoju priču, jer njima to odgovara. Branio sam ga, ali njemu to nije prijalo, i znao je da je možda napravio grešku. I dalje mislim da je to bila greška, iako su i oni veliki i on sam, Bora je ipak bio najveći, i Čačanin - rekao je Miroslav i dodaje da je Bora često imao pogrešan izbor ljudi kojima je okružen:

- Često je pravio pogrešne izbore u pogledu okruženja, zbog čega sam se usudio da ga kritikujem. Ipak, to je deo života - rekao je Miroslav u emisiji "Uranak" na televiziji K1 i zaključio da se oseća zaista privilegovan i oseća se ponosno što je imao drugare, čija je zaostavština neprolazna i nezaboravna na ovim prostorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading