TRAŽI ZAMENU BORI ĐORĐEVIĆU NAKON TRAGIČNE SMRTI: Roker uputio hitan apel grupi Riblja čorba!

Autor:

Zabava

09.09.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe David smatra da bi pevača trebalo da zameni mlađi kolega!

TRAŽI ZAMENU BORI ĐORĐEVIĆU NAKON TRAGIČNE SMRTI: Roker uputio hitan apel grupi Riblja čorba!

Foto: ST/Dragan Kadić

Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je prošle srede u Ljubljani, nakon komplikacija koje mu je izazvala upala pluća. Čuveni roker sahranjen je u subotu u svom rodnom Čačku, a mnoge kolege došle su da ga isprate na večni počinak i odaju počast. Sada se oglasio Đorđe David, koji je apelovao na članove benda Riblja čorba i javnost da grupa nastavi sa radom uz nekog novog mladog pevača.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Bora je sahranjen u subotu u rodnom Čačku

Đorđe David kaže i da poput zagrebačkog Parnog valjka, kada je umesto takođe velikana, Akija Rahimovskog, došao mladi Igor Drvenkar, i nesumnjivo najveći beogradski bend svih vremena, ali i cela Srbija, "zaslužuju da se i dalje voze na dobrom rokenrol vetru".

- Smatram da Srbija zaslužuje da se Riblja čorba održi i da bi bilo idealno da se nađe neki novi mladi čovek koji bi nastavio kao pevač na tom mestu frontmena benda. Smatram takođe da je to stvar identiteta našeg rokenrola. Riblja čorba ne sme da se zaboravi i bilo bi fer prema budućim generacijama i svima nama koje je Bora ‘otrovao’ rokenrolom” da nastavi sa radom - naveo je muzičar i bivši pevač Generacije 5.

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Đorđe David smatra da Riblja čorba treba da nastavi sa radom

On je, govoreći u prilog održanja sećanja na Boru, pozvao i na organizaciju velikog rok koncerta sa ostalim članovima Riblje čorbe koji bi okupio “sve ono što valja i sve ono što ima kvalitet na rokenrol sceni”, a kao najprikladniju osobu za organizaciju toga vidi poznatog muzičkog novinara i dobrog poznavaoca rok muzike, Jadranku Janković. Kazao je i da će vrlo brzo uraditi spot sa obradom jedne Borine pesme jer, navodi, “mislim da on jedno takvo poklonjenje od mene zaslužuje”.

Još jednom je kritikovao ponašanje nekih na javnoj sceni za koje je rekao da ne shvataju "šta znači nečija veličina".

- Politički ili neki drugi stav i tome sl. nije nešto što bi trebalo nekoga da determiniše. Tako ni stav Bore Đorđevića. Ipak, postoji jedan broj ljudi u muzici, umetnosti, glumačkom svetu… koji zbog političkog stava preti, biva ostrašćen i isključiv. To nigde ne vodi i reč je o fundamentalnom primitivizmu. Bilo ko, ko ga je zbog svojih stavova nazivao ‘smećem’, opako je bolestan čovek i takvima to na čast”, naveo je Đorđe David i dodao da se on npr. nije slagao sa načinom razmišljanja i političkim stavom Đorđa Balaševića, ali da ono što je on uradio jesu “ozbiljne emotivne vežbanke” koje će ostati zauvek zapisane - istakao je za "Simptom.rs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading