"Ljubav se nikad ne završava, mila moja": OSVANULE ČITULJE RADI ĐURIČIN, porodica i kolege se opraštaju od velike glumice!

Autor:

Zabava

06.09.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna glumica preminula je 4. septembra u 91. godini u Beogradu.

"Ljubav se nikad ne završava, mila moja": OSVANULE ČITULJE RADI ĐURIČIN, porodica i kolege se opraštaju od velike glumice!

Foto: Foto printskrin/instagram.com/petarbencina

Čitulje posvećene Radi Đuričin, slavnoj glumici koja je preminula 4. septembra u 91. godini u Beogradu, osvanule su ovog jutra u srpskoj štampi. Potresnim porukama od velike glumice opraštaju se porodica i prijatelji, a među njima su Radin sin Radan sa porodicom, glumica Vjera Mujović, Udruženje filmskih glumaca Srbije, Jugoslovensko dramsko pozorište, Opera i teatar Madlenijanum, Dragan Đuričin...

- Ljubav se nikada ne završava, mila moja Radice. Zauvek tvoja Vjera - potresne su reči kojima se glumica Vjera Mujović oprostila od drage koleginice i prijateljice.

Foto: Republika

 

- Poslednji pozdrav našoj najdražoj, najdivnijoj i jedinstvenoj Kuki. Beskrajno smo srećni što smo te imali i ponosni na sve što si bila, doživela i postigla! Večno smo ti zahvalni na ljubavi, podršci i nežnosti, koje si nam uvek nesebično davala - navedeno je u čitulji koju je dao Radin sin Radan sa porodicom.

Foto: Republika

 

Podsećamo, slavna Rada Đuričin, jedna od naših najstarijih glumica, preminula je 4. septembra u 91. godini u Beogradu, a sutra će biti ispraćena na večni počinak. Poslednja Radina želja biće ispunjena, te će tako glumica počivati u rodnom Vršcu u porodičnoj grobnici. Decenije je provela na sceni i svojim ulogama obojila mnoge pozorišne predstave, filmove i serije, a prema najavama gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović, za sve što je za života uradila Rada će dobiti posthumno priznanje - ulicu ili trg u rodnom Vršcu.

 

Rada Đuričin je diplomirala na Filološkom fakultetu na Odseku za srpski jezik i književnost i glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Josipa Kulundžića zajedno sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Foto: Republika

 

Rada Đuričin sarađivala je sa našim najuglednijim rediteljima, kao što su bili Hugo Klajn, Mata Milošević, Bojan Stupica, Miroslav Belović, Branko Pleša, Dejan Mijač, Boro Drašković, Ljubiša Ristić, Milenko Maričić, Vida Ognjenović, Ljubomir Draškić, Jagoš Marković…

Tokom svoje duge karijere, igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT-a, Bitef teatra, Malog pozorišta „Duško Radović“, Narodnog pozorišta u Nišu i u Užicu, Madlenijanuma, i drugih, manjih i nezavisnih pozornica. Najviše uloga, preko četrdeset, odigrala je na scenama svoje kuće, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading