RADA ĐURIČIN DOBIJA ULICU U VRŠCU! Čuvena glumica nikada neće biti zaboravljena!

Autor:

Zabava

06.09.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana čuvene dramske umetnice biće održana sutra u Vršcu u 14 časova.

RADA ĐURIČIN DOBIJA ULICU U VRŠCU! Čuvena glumica nikada neće biti zaboravljena!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ (STF)

Rada Đuričin

Slavna Rada Đuričin, jedna od naših najstarijih glumica, preminula je 4. septembra u 91. godini u Beogradu, a sutra će biti ispraćena na večni počinak. Poslednja Radina želja biće ispunjena, te će tako glumica počivati u rodnom Vršcu u porodičnoj grobnici. Decenije je provela na sceni i svojim ulogama obojila mnoge pozorišne predstave, filmove i serije, a prema najavama gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović, za sve što je za života uradila Rada će dobiti posthumno priznanje - ulicu ili trg u rodnom Vršcu.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović istakla je da će se lično založiti i pokrenuti inicijativu da se neka od ulica ili trgova Grada Vršca preimenuje i ponese ime čuvene Rade Đuričin. 

Draga porodice Đuričin, s dubokim žalom saznala sam za gubitak naše voljene Rade. Njen talent i doprinos kulturi će ostaviti neizbrisiv trag u našim srcima, a njen Vršac će je uvek pamtiti i voleti. U ime Grada Vršca i u svoje lično ime izražavam najiskrenije saučešće u ovim teškim trenucima - piše u telegramu saučešća Gradonačelnice Vršca.

Podsećamo, Rada Đuričin je diplomirala na Filološkom fakultetu na Odseku za srpski jezik i književnost i glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Josipa Kulundžića zajedno sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Rada Đuričin sarađivala je sa našim najuglednijim rediteljima, kao što su bili Hugo Klajn, Mata Milošević, Bojan Stupica, Miroslav Belović, Branko Pleša, Dejan Mijač, Boro Drašković, Ljubiša Ristić, Milenko Maričić, Vida Ognjenović, Ljubomir Draškić, Jagoš Marković…

Tokom svoje duge karijere, igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT-a, Bitef teatra, Malog pozorišta „Duško Radović“, Narodnog pozorišta u Nišu i u Užicu, Madlenijanuma, i drugih, manjih i nezavisnih pozornica. Najviše uloga, preko četrdeset, odigrala je na scenama svoje kuće, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading