RADA ĐURIČIN PRE DVE GODINE DOŽIVELA MOŽDANI UDAR! Zračila je pozitivnom energijom i nadala se da će se vratiti na scenu!

Autor:

Zabava

04.09.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena glumica preminula je u 91. godini.

RADA ĐURIČIN PRE DVE GODINE DOŽIVELA MOŽDANI UDAR! Zračila je pozitivnom energijom i nadala se da će se vratiti na scenu!

Foto: ATA Images

Glumica Rada Đuričin preminula je danas u 91. godinu u Beogradu. Slavna umetnica je pre dve godine preživela moždani udar i tada je bila smeštena na odeljenju intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava". Oduvek je zračila pozitivnom energijom i uspela iz teške situacija da izađe kao pobednik. Nažalost, ovog puta Rada je zauvek sklopila oči.

Jedna od najstarijih srpskih glumica je u jednom od svojih poslednjih intervjua rekla da je pala u svojoj sobi zbog čega je primljena u bolnicu, gde je bila pod budnim okom lekara, ali se sve vreme nadala da će se vratiti na scenu.

- Želela bih, i duboko se nadam, da ću se vratiti na scenu, a ovo što sam "zeznula" nogu nema veze s kovidom. Što se bolesti tiče, mislim da sam se sasvim oporavila. Ozbiljno razmatram svoj novi početak u pozorištu, ako Bog da. S vremenom su počela da mi se bude mnoga stara interesovanja, pa sve više pomišljam na glumu... Danas sam sa Vesnom Stanković, prijateljicom Nevenom i glavnom medicinskom sestrom Nadom koja je mnogo doprinela da ostanem živa, provela divno popodne. Obožavam i Vesnu Jugović, niko mi više radosti nije doneo od nje - rekla je tada glumica.

Republika

Foto: ATA Images

1934-2024.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu na Odseku za srpski jezik i književnost i glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Josipa Kulundžića zajedno sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. i to sa glavnom ulogom u predstavi „Dnevnik Ane Frank“. Bila je član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. godine.

Publika je najviše pamti kao pozorišnu glumicu, oni stariji posebno po ulozi Rejmond Šandebiz u čuvenoj predstavi „Buba u uhu“ Žorža Fejdoa u režiji Ljubiše Ristića u njenoj matičnoj kući. Napisala je knjigu – dnevnik „Tajna crne ruke“, svojevrstan pozorišni dokument o Ristiću i njegovoj kontroverznoj predstavi i nastanku alternativnog projekta KPGT – Kazalište, Pozorište, Gledališče, Teatar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading