"BILA JE MOJA NAJTRAJNIJA VEZA NA SCENI": Voja Brajović se oprostio od Rade Đuričin!

Autor:

Zabava

04.09.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rada Đuričin preminula je danas u 91. godini, a kolege i prijatelji opraštaju se od legendarne glumice.

"BILA JE MOJA NAJTRAJNIJA VEZA NA SCENI": Voja Brajović se oprostio od Rade Đuričin!

Foto: Foto Dragan Kadic

Jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta Rada Đuričin preminula je danas u Beogradu u 91. godini.

Ovu vest je saopštilo njeno matično Jugoslovensko dramsko pozorište, a potom su se oglasile brojne njene kolege na čije karijere i živote je ostavila neizbrisiv trag.

Jedan od njih je i legendardni glumac Voja Brajović:

Republika

Foto: Foto printskrin/instagram.com/hipokampelefentokamela

 

- Rada Đuričić je sigurno moja najtrajnija veza na sceni, s njom sam odigrao preko hiljadu predstava na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, zapravo, izbrojao sam hiljadu i sto, u kojima smo bili neposredni partneri. Tolike godine, tolika saradnja, tolika prisnost -reklao je Brajović za medije.

Podsećamo, Rada Đuričin će biti sahranjena u svom rodnom Vršču, čime će biti ispunjena želja slavne umetnice. Dramska umetnica neće počivati u Aleji zaslužnih građana, po svojoj želji, već u rodnom kraju.

Poslednju ulogu ostvarila je u seriji "Radio Mileva" pre dve godine gde je tumačila lik tetka Banje.

Republika

Foto: FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb

 

Diplomirala je na Filološkom fakultetu na Odseku za srpski jezik i književnost i glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Josipa Kulundžića zajedno sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Rada Đuričin sarađivala je sa našim najuglednijim rediteljima, kao što su bili Hugo Klajn, Mata Milošević, Bojan Stupica, Miroslav Belović, Branko Pleša, Dejan Mijač, Boro Drašković, Ljubiša Ristić, Milenko Maričić, Vida Ognjenović, Ljubomir Draškić, Jagoš Marković…

Tokom svoje duge karijere, igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT-a, Bitef teatra, Malog pozorišta „Duško Radović“, Narodnog pozorišta u Nišu i u Užicu, Madlenijanuma, i drugih, manjih i nezavisnih pozornica. Najviše uloga, preko četrdeset, odigrala je na scenama svoje kuće, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading