RADE ŠERBEDŽIJA OTVORIO DUŠU: Progovorio o RASPADU Jugoslavije, muzici i saradnji s holivudskim zvezdama: "Otac Anđeline Džoli je sjajan tip"

Autor:

Zabava

03.09.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni glumac i muzičar najavio je koncert sa bendom Zapadni kolodvor za 26. oktobar u beogradskoj MTS dvorani.

RADE ŠERBEDŽIJA OTVORIO DUŠU: Progovorio o RASPADU Jugoslavije, muzici i saradnji s holivudskim zvezdama: "Otac Anđeline Džoli je sjajan tip"

Foto: ST/Dragan Kadić

 

 

Veliko ime iz sveta glume Rade Šerbedžija još jednom će se vratiti svojoj velikoj ljubavi - muzici, i održati koncert sa bendom Zapadni kolodvor 26. oktobra u beogradskoj MTS dvorani. Tako će se ponovo naći u dvorani u kojoj je davnih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka uz Arsena Dedića na sceni kazivao stihove nezaboravne "Ines" i mnogih drugih čuvenih pesama, kojima je dotakao srca slušalaca.

Šerbedžija se prilikom razgovora sa sedmom silom vratio u vreme kada je počeo da se bavi muzikom.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

- Najlepša sećanja vezuju me za Dom sindikata, današnju MTS dvoranu, najviše zbog Arsena Dedića, koji je držao koncerte u tom kultnom mestu. Kad sam kao mlad glumac nastupao publika koja je dolazila na moje nastupe bila je starija od mene, ali danas njih više nema. Sada je to moja generacija i ljudi od četrdesetak godina, ali i mladi koji su u mojim pesmama pronašli nešto posebno - ponosno ističe Šerbedžija.

RATNE GODINE

Šerbedžija je otkrio zašto se kao uspešan glumac otisnuo put muzike, pa uporedio sebe s pevačem Zdravkom Čolićem.

- Ja nisam pevač kao Čola, nemam takav raspon glasa kao on i ove koncerte pravim jer sam izgubio moj teatar KPGT koji mi mnogo fali. Moji tekstovi su u rasponu od ljubavnih do društveno-angažovanih, često umem da budem kritičan i da govorim kroz satiru i humor - naglašava Šerbedžija, koji se dotakao ratnih godina i raspada Jugoslavije.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

- U Beograd sam prvi put posle svega došao 1996. godine i to su me pozvali da nasutpam u Sava Centru. Napunili smo dva koncerta i to smatram svojim najvećim uspehom. Zbog svojih političkih stavova imao mnogo problema budući da sam uvek bio protiv rata, pa su i moje pesme antiratne. 

ULOGA ŽIVOTA

Sa bendom Zapadni kolodvor već godinama nastupa. To je, kako kaže, njegova baza, a koncerti njegov najdraži hobi.

- Ne pravim mnogo koncerata, i u pozorištu nastupam samo u Ulysses teatru u predstavama koje režira moja žena Lenka Udovički. To je samo mesec i po dana rada na sceni, gde igram u četiri predstave. Kralj Lir je uloga mog života, koja me uvek ispuni i to publika oseti. I dalje snimam filmove. Radio sam sa Džefom Bridžisom film "The old man" a sa Džonom Vojtom, ocem Anđeline Džoli, snimao sam američki film u Bugarskoj. Za njega mogu da kažem da je zanimljiv glumac i sjajan čovek - otkriva Šerbedžija.

Cenjeni glumac i muzičar je rekao da mu je želja da mu se na predstojećem koncertu u Beogradu na sceni pridruži Vasil Hadžimanov sa svojom ćerkom Martom, čime je otkrio svog specijalnog gosta na nastupu pod nazivom "Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading