"Krenule su mu suze": GLUMAC PROGOVORIO O POSLEDNJEM RAZGOVORU S GLOGOVCEM! O ovome su pričali nedelju dana pred smrt!

Autor:

Zabava

30.08.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine.

"Krenule su mu suze": GLUMAC PROGOVORIO O POSLEDNJEM RAZGOVORU S GLOGOVCEM! O ovome su pričali nedelju dana pred smrt!

Foto: ATA Images/Stefan Tomašević

Legendarni glumac Nebojša Glogovac, poznat po svojim brojnim ulogama na filmu, pozorištu i televiziji, napustio nas je 9. februara 2018. u svojoj 49. godini. Njegova smrt je ostavila veliku prazninu u srpskoj kulturi, a kolege i obožavaoci Nebojše Glogovca i dalje se teško mire sa činjenicom da ga više nema. Zato na današnji dan slavimo godišnjicu njegovog rođenja u znak sećanja na velikog glumca, koji je rođen 1969. godine.

Poslednje dane slavni glumac proveo je u bolničkoj postelji okružen najmilijima, a jedan od onih koji su svedočili tim teškim trenucima bio je glumac Dragan Petrović Pele, koji se nedavno prisetio svog poslednjeg telefonskog razgovora sa Glogovcem.

Pele je rekao da su se često šalili.

Republika

Foto: ATA Images

Dragan Petrović Pele

- Uvek sam se radovao kada ga sretnem - rekao je svojevremeno Pele.

Glogovac je preminuo od raka pluća, i između dijagnoze i tragičnog kraja prošlo je vrlo malo vremena. Kada je čuo da je Glogovac bolestan, Pele ga je pozvao telefonom. To je bilo manje od nedelju dana pre nego što je Nebojša preminuo.

- Zvučao mi je vitalno, rekao sam mu, 'ajde nemoj da se foliraš, šta se izležavaš? Ti si Glogovac, glog, jak i žilav! Nemoj tu da mi se maziš. Primetio sam u njegovom glasu nešto, ono kada neko napravi pauzu, a vi imate osećaj da su mu krenule suze - rekao je Pele, pa dodao:

- Zapamtio sam taj momenat, kao da je preispitivao sebe, a nije bilo potrebne, bio je čista duša i dobar čovek. Poseban u svakom smislu, i kao čovek i kao umetnik. Koliko je malo dobrih ljudi, je l' da? Tako vam je to, dobri odlaze pre nekih drugih. Ali ostaje sećanje.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nebojša Glogovac (1969-2018)

U decembru 2017. godi, što je bio šok za mnoge. Glumac je odlučio da potraži pomoć na jednoj klinici u Nemačkoj, ali nažalost, nije uspeo da pobedi ovu opaku bolest. Simptomi bolesti su se pojavili kasno, a rak je zahvatio i jetru, što je onemogućilo operativni zahvat.

Nebojša Glogovac je ostavio neizbrisiv trag u svetu glume. Njegove uloge su bile izuzetno snažne i emotivne, a njegov talenat je bio neprikosnoven. Publika ga pamti po ulogama u filmovima "Klopka", "Kad porastem biću Kengur", "Nebeska udica" i mnogim drugim ostvarenjima. Takođe, ostavilo je dubok trag u istoriji srpskog pozorišta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading