"ĐOLE ĆE BITI IZNAD NAS, NA NEBU KOJE JE OSVOJIO": Aleksa Balašević EMOTIVAN uoči PREMIJERE filma "Megdan" u Sarajevu, OBJAVLJEN TREJLER!

Autor:

Zabava

19.08.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Napulju, odakle se vratio sa čak dve nagrade, film "Megdan: Između vode i vatre", imaće svoju evropsku premijeru u okviru programa "Open er" na jubilarnom 30. Sarajevo film festivalu.

"ĐOLE ĆE BITI IZNAD NAS, NA NEBU KOJE JE OSVOJIO": Aleksa Balašević EMOTIVAN uoči PREMIJERE filma "Megdan" u Sarajevu, OBJAVLJEN TREJLER!

Foto: youtube.com

Rediteljski prvenac Alekse Balaševića, sina pokojnog kantautora Đorđa Balaševića (1953-2021), "Megdan: Između vode i vatre" doživeće evropsku premijeru na 30. Sarajevo film festivalu. Uoči premijere u Sarajevu objavljen je i zvaničan trejler koji nas uvodi u ovu jedinstvenu sportsku dramu, čija radnja prati život vaterpoliste iz malog grada koji dobije priliku da zaigra za svetski klub.

Svoj prvi film producent Aleksa Balašević odlučio je da regionalnoj publici prikaže na datum rođenja svoje ćerke Vere, simbolično u gradu koji je njegovom ocu Đorđu Blaševiću toliko značio.

- Imao sam mogućnost da biram datum prikazivanja u Sarajevu i želeo sam da to bude upravo 22. avgust da bi moja ćerka Vera za svoj drugi rođendan osetila čaroliju Đoletove kotline. Njen deda je voleo da kaže da u Sarajevu na njegovom koncertu bude toliko čarobna atmosfera da ništa ne bi falilo i da se on ne pojavi. I ovaj put će njen deda biti u Sarajevu, samo ne ispred nas na bini već iznad nas na nebu koje je osvojio - izjavio je Aleksa.

Glavna linija priče filma "Megdan" posvećena je snazi volje bivšeg sportiste velikih snova, koga okolina i društvo teraju da u vrtlogu stvarnosti pronađe ljubav i smisao. Nekadašnja vaterpolo zvezda Petar, sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima kako bi spasao svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobede i poraza tanka.

Glumačku podelu čine Viktor Savić, Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

Iza ove filmske priče stoje producentske kuće "Megdan produkcija", "Katsky films" i "Telekom Srbija", dok autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević, a koscenaristi Jelena Balašević i Gvozden Đurić, dok je za muziku bio zadužen Dirk Brose.

Posle Sarajeva, film "Megdan" će biti prikazan 26. avgusta u okviru Filmskih susreta u Nišu. Svečana beogradska premijera je zakazana za 24. septembar u Sava centru, a distribucija filma je poverena "Art Visti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading