"BLIŽIM SE GODINAMA KADA JE ANDRIĆ DOBIO NOBELA": Tihomir Stanić USHIĆEN zbog prikazivanja serije "Nobelovac"

Autor:

Zabava

19.08.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se na Sarajevo film festivalu pretpremijerno prikazuju prve dve epizode serije.

"BLIŽIM SE GODINAMA KADA JE ANDRIĆ DOBIO NOBELA": Tihomir Stanić USHIĆEN zbog prikazivanja serije "Nobelovac"

Foto: ST/Vladimir Lukić

Od oktobra televizijski serijski program biće bogatiji za igranu seriju "Nobelovac" o životu slavnog književnika Ive Andrića. U osam epizoda biće ispričana priča o našem nobelovcu, sa akcentom na trenutak kada je autor romana "Na Drini ćuprija" dobio Nobelovu nagradu za književnost, 1961. godine. Prve dve epizode "Nobelovca" pretpremijerno se prikazuju danas na Sarajevo film festivalu, a Tihomir Stanić, koji će ponovo igrati Andrića, kaže da jedva čeka da čuje sud publike.

Nemam tremu pre ovog pretpremijernog prikazivanja. Ja se uzbuđujem kada snimam i dok radim. Mislim da će publika dobro prihvatiti moju seriju. Siguran sam da sam sve to dobro odradio. Uradili smo to što smo hteli. Sada je na publici da donese svoj sud . To je televizijska serija koju treba odgledati od početka do kraja. Sada prikazujemo samo prve dve epizode. Najvažnije je kako će televizijska publika prihvatiti seriju kao celinu, to je ono što mi je najvažnije. Premijera se očekuje od oktobra na RTS - izjavio je Stanić za Blic.

Republika

Foto: instagram.com/_lilith_nyx

Ivo Andrić (1892-1975)

Glavne uloge tumače Tihomir Stanić (Ivo Andrić), Selma Alispahić (Milica Babić), Igor Jurinić (mladi Andrić), Vladan Gajović (Rodoljub Čolaković), Branka Šelić (Vera Stojić), Milivoje Obradović (Milovan Đilas), Stefan Bundalo (Branko Ćopić)...

Nedavno je Stanić objasnio šta mu je bio izazov da snimi priču o našem nobelovcu.

Ja se bližim godinama kada je on dobio Nobelovu nagradu i ima bezbroj stvari o kojima privatno razmišljam. U času kada smo pre sedam - osam godina počeli da radimo na ovoj seriji, u tom dokumentarnom materijalu koji je sačuvano par njegovih izjava, Andrić kaže: "Čekam da prođe ova gužva i halabuka i da se vratim svom svakodnevnom životu, radu i stvaralaštvu" - rekao je glumac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading