IZNENADA UMRO POZNATI VODITELJ, čitava bivša Juga u velikoj žalosti!

Autor:

Zabava

19.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbogom, Ljubo!

IZNENADA UMRO POZNATI VODITELJ, čitava bivša Juga u velikoj žalosti!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Ljubo Jelčić, poznati voditelj, spiker i glumac, preminuo je u 95. godini života. Jelčić je zapamćen kao pionir medijskog stvaralaštva u bivšoj Jugoslaviji, pošto je vodio prvu emisiju na televiziji Zagreb još 1956. godine. Tokom svoje karijere, stekao je veliki ugled kao voditelj i spiker, ostavivši iza sebe značajan opus radijskih i televizijskih emisija, prenosa i festivala.

Rođen je 24. oktobra 1929. godine i svoju glumačku karijeru započeo je dok je bio apsolvent na Glumačkoj akademiji i student istorije umetnosti, nastupajući u Narodnom pozorištu u Karlovcu. Očekujući angažman u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), Jelčić je odlučio da se prijavi na audiciju za radijskog spikera, gde je pobedio 700 drugih kandidata.

Nakon što je završio Pozorišnu akademiju u Beogradu, Jelčić je radio kao pozorišni glumac u Karlovcu. Njegov rad na radiju obuhvatao je brojne emisije, među kojima su "Muzika i mi", "Priča za laku noć", "Filmski mozaik" i "Pomorska večer", dok je na televiziji bio poznat po emisiji "Jadranski susreti". Od 1971. do 1991. godine, Jelčić je bio angažovan na "Radiju Zagreb", gde je takođe bio mentor mnogim spikerskim kolegama.

Ljubo Jelčić je preminuo u Zagrebu, u hrvatskoj prestonici, gde je i ostavio dubok trag u medijskoj i kulturnoj sceni.

Od Ljuba Jelčića su se potresnim rečima oprostile mnogobrojne bivše kolege, kao i brojne javne ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading