MEG RAJAN U SARAJEVU! Holivudskoj divi će biti uručena počasna nagrada filmskog fetivala!

Autor:

Zabava

05.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata glumica će pozdraviti publiku na istom mestu na kojem je pre 25 godina prikazan njen film "Stigla vam je pošta".

MEG RAJAN U SARAJEVU! Holivudskoj divi će biti uručena počasna nagrada filmskog fetivala!

Foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Počasno Srce Sarajeva, nagrada za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, biće dodeljeno slavnoj Meg Rajan na 30. Sarajevo film festivalu. Holivudska diva stiže u Sarajevo, gde će pozdraviti publiku na mestu na kojem je pre 25 godina prikazan njen film "Stigla vam je pošta".

Holivudska zvezda će takođe predstaviti posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998. "Stigla vam je pošta", ali i održati masterklas, koji će moderirati nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović, dobitnik Oskara za film "Ničija zemlja". 

Masterklas će biti posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Rajan i njen novi film "What Happens Later", koji će također biti prikazan na festivalu.

Romantična komedija koju je Rajan režirala, napisala scenario i u kojoj glumi zajedno s Dejvidom Duhovnim, "What Happens Later" njeno je drugo rediteljsko delo, nakon filma "Itaka" iz 2015. 

Republika

Foto: Lorena Sopêna / ContactoPhoto / Profimedia

 

- Meg Rajan osvojila je naša srca na prvi pogled! Ne samo da nas je sve očarala svojim nezaboravnim izvedbama već je dokazala i svoju veštinu iza kamere, kao rediteljka i scenaristkinja. Čast nam je da joj dodelimo Srce Sarajeva - rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo film festivala.

Meg Rajan je višestruko nagrađivana glumica koja se proslavila ulogama u filmovima "Kad je Hari sreo Sali", "Besani u Sijetlu", "Grad anđela"...

Takođe je dobila priznanja za svoje jedinstvene dramske portrete, uključujući ulogu uz Denzela Vošingtona kao prva žena-vojnik nominovana za Medalju časti u filmu "Hrabrost ratnika“, u režiji Eda Cvika, te njenu dirljivu ulogu žene koja se bori s alkoholizmom u filmu "Kad muškarac voli ženu", u kojem glumi s Endijem Garsijom. 

Počasno Srce Sarajeva ustanovljeno je 2005, s ciljem odavanja priznanja pojedincima za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije i podršci i razvoju Sarajevo film festivala.

Sarajevo film festival, 30. po redu, održaće se od 16. do 23. augusta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading