STIŽE SERIJA "RINGIŠPIL" PO ROMANU JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ! Otkrivena glumačka ekipa i datum premijere! (FOTO)

Autor:

Zabava

05.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Ringišpil", nastala na osnovu romana prodatog u više od 220.000 primeraka.

STIŽE SERIJA "RINGIŠPIL" PO ROMANU JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ! Otkrivena glumačka ekipa i datum premijere! (FOTO)

Foto: ATA Images

Nova serija "Ringišpil" snimljena po istoimenom romanu Jelene Bačić Alimpić spremna je za emitovanje. Prve dve epizode premijerno će biti prikazane 23. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa festivala Dunav Film Fest, a nakon projekcije, publici će se pokloniti deo ekipe serije.

Serija "Ringišpil", nastala na osnovu romana prodatog u više od 220.000 primeraka i prevedenog na brojne jezike, prati uspon i karijeru mlade balerine Ane Balint polovinom prošlog veka. Ana je rođena na skromnom vojvođanskom salašu i uprkos svim preprekama postaje balerina svetskog ranga, dostižući pozornicu Boljšoja i evropsku slavu. Njeno detinjstvo obeležio je nesrećan brak majke iz dobrostojeće porodice koja se udala uprkos protivljenju roditelja za siromaha, kao i prijateljstvo sa drugom sa salaša Đorđem koji će je voleti do smrti. Njen put ka slavi obeležiće podrška majke koja se zbog Aninog talenta seli u Beograd i zabranjena ljubav sa novinarom Sergejem Pavlovičem.

Ringišpil nije samo priča o večnoj ljubavi, već i o izborima, brilijantnoj karijeri kroz koju upoznajemo kulturu i istoriju baleta, kao i o nestalom svetu Vojvodine tridesetih godina prošlog veka.

Serija „Ringišpil" nastala je u produkciji Telekoma Srbija, Filma danas i Dandelion productions, a za dramatizaciju romana bila je zadužena Nataša Drakulić, dok je reditelj serije je Miloš Kodemo.

U glavnim ulogama: Nevena Nerandžić, Miloš Vlalukin, Slavica Vučetić, Igor Đorđević, Vjera Mujović, Sanja Moravčić, Marko Vasiljević, Sonja Jauković, Igor Damnjanović, Vesna Kljajić Ristović, Ivan Zablaćanski, Jelena Lončar, Dragan Vesić i drugi.

Republika

Foto: ATA Images

 

Sedmo izdanje međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano od 20. do 25. avgusta u Smederevu. Ovogodišnji festival obeležiće zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki. Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, za najbolji film u takmičarskoj selekciji biće dodeljena nagrada Dunavska lađa. Glavna lokacija festivala je Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika uživati i na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo. Festival se organizuje uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading