ANDRIJA MILOŠEVIĆ NA VELIKOJ PREKRETNICI! Glumac u novoj ulozi: Moram priznati da osećam dozu treme

Autor:

Zabava

19.08.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati komičar ove godine obavljaće funkciju umetničkog direktora festivala Filmski susreti u Nišu.

ANDRIJA MILOŠEVIĆ NA VELIKOJ PREKRETNICI! Glumac u novoj ulozi: Moram priznati da osećam dozu treme

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u subotu 24. avgusta počinju 59. Filmski susreti, a ovog puta u ulozi umetničkog direktora festivala naći će se glumac Andrija Milošević, što predstavlja veliku prekretnicu u njegovoj dosadašnjoj karijeri. 

Popularni komičar prvi put će obavljati važnu ulogu umetničkog direktora jednog od najstarijih filmskih smotri u regionu.

- Drago mi je što imam priliku da najavim 59. izdanje Filmskih susreta u Nišu, festivala koji je ne samo najstariji u Srbiji već i jedini festival koji je posvećen onima koji su srce i duša filma - glumcima. Moram priznati da osećam i dozu treme u ulozi umetničkog direktora, jer je ovo za sve moje kolege glumce važan i posebno drag festival, baš i zbog velike tradicije koju ima i svih tih velikih imena koja su tu bila. Znate, ovo je posle Pulskog, najstariji festival i u regionu - izjavio je Milošević.

Republika

Foto: ATA Images

 

On je naveo da je želja svih da u susret velikom jubileju od 60 godina, festival ponovo zablista punim sjajem. Andrija je naglasio da su Filmski susreti u Nišu mesto gde se glumci "osećaju kao kod kuće".

To je mesto gde se glumci okupljaju, dele iskustva, inspirišu međusobno, pokreću nove projekte. Sve ono što se događalo na ovom festivalu, sve nagrade i priznanja, anegdote, sve emocije koje su ovde podeljene, zapravo su odraz života glumaca i svega što taj život prati, sa usponima i padovima, radostima i tugom - kaže naš popularni glumac.

NAGRADE CVETKOVIĆU I LAUŠEVIĆU

Bogat program festivala, sa 12 filmova različitih žanrova u takmičarskom programu upotpuniće brojni prateći događaji, a pored glumaca iz Srbije, tu će biti i glumci iz regiona.

Foto: ATA Images

Žarko Laušević (1960-2023)

Prve večeri Festivala nagrada "Pavle Vuisić"; za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu biće dodeljena Svetozaru Cvetkoviću. Osim Cvetkoviću, ita nagrada posthumno će biti dodeljena Žarku Lauševiću (1960-2023), kojem će biti posvećen i okrugli sto u okviru pratećeg programa Filmskih susreta.

Bogat prateći program uključuje promocije knjiga, razgovore sa glumcima, izložbe kao i projekciju dokumentarnog filma "Maksa - od šibicara do kralja", posvećen tragično stadalom glumcu Draganu Maksimoviću. Premijerno će biti prikazan i dokumentarni film o Mirjani Karanović reditelja Darka Lungulova.

Republika

Foto: ATA Images

Svetozar Cvetković

Film "Za danas toliko" Marka Đorđevića otvoriće ovogodišnju smotru u Nišu. a poslednje festivalske večeri biće dodeljene zvanične nagrade festivala i prikazana dva filma u okviru revijalnog dela -  "Služba", kratki film Andreja Šepetkovskog sa Vesnom Trivalić u glavnoj ulozi i "Izvan vremena" - Bilja Krstić, dokumentarni film u režiji Branke Bešević Gajić.

Do 30. avgusta u glavnom takmičarskom programu biće prikazani i filmovi "Nedelja", "Čuvari formule", "Poslednji strelac", "Megdan: između vode i vatre", "78 dana", "Heroji Halijarda", "Sunce mamino"," Ruski konzul" i "Živi i zdravi", dok će poslednje večeri biti prikazani filmovi "Jorgovani" i "Radnička klasa ide u pakao".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading