SIN SINIŠE PAVIĆA SE SLOMIO NA SAHRANI: Održao govor koji SLAMA SRCA, a sveštenik RASPLAKAO sve prisutne!

Autor:

Zabava

17.08.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni scenarista ispraćen na večni počinak uz emotivne govore Vladimira Pavića i sveštenika!

SIN SINIŠE PAVIĆA SE SLOMIO NA SAHRANI: Održao govor koji SLAMA SRCA, a sveštenik RASPLAKAO sve prisutne!

Foto: youtube.com/RTS

Slavni scenarista Siniša Pavić, koji je preminuo juče u 92. godini u Vlasotincu, sahranjen je danas na tamošnjem groblju. Sahrana je krenula u 13.00 časova, a od poznatih ličnosti, na večni počinak ispratili su ga glumica Eva Ras, Predrag Smiljković, Milica Milša i scenarista Žarko Jokanović.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Siniša je ostavio neizbrisiv trag u našoj kinematografiji

SIN ODRŽAO EMOTIVNI GOVOR

Tužna povorka krenula je ka večnoj kući oko 13.30, a sin Vladimir Pavić održao je potresan govor.

- Tata je voleo da sve bude sažeto. Hvala svima što se došli, on nije slučajno ovde proveo poslednju deceniju. Hvala što ste došli da se oprostite sa njim kao čovekom... Znam da je bio dobar čovek, sve je tretirao jednako. Mislim da je tata bio pravi čovek na pravom mestu i mislim da je bio na pravom mestu sa ljudima koje voli - rekao je Vladimir, prenosi "Informer".

Trubači su svirali pesmu "A sad adio" iz serije "Vruć vetar", koju je inače napisala Sinišina supruga Liljana Pavić.

"PROLAZIO JE KRV I GOLGOTU"

Opelo pokojnom Paviću održalo je četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor:

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestitio i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, uvek vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obeležilo sva njegova dela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se Bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo Božje - rekao je sveštenik, prenosi "SrbijaDanas".

Republika

Foto: youtube/printscreen/Festival drama i serija

Siniša je ispraćen uz pesmu "A sad adio" iz serije "Vruć vetar"

KO JE BIO SINIŠA PAVIĆ?

Siniša Pavić rođen je u Sinju 1933. godine, a sa pet godina doselio se u Beograd. Iako je jedan od najistaknutijih scenarista, Pavić je po struci bio diplomirani pravnik, budući da je završio Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Svoj prvi roman, ljubavnu priču “Višnja na Tašmajdanu”, objavio je 1963. godine.

Siniša Pavić je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući“, „Otpisanih“, „Vrućeg vetra“… Scenarista je i filmova „Tesna koža“ i „Laf u srcu“.

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

Poslednja serija koju je snimio – „Junaci našeg doba“ – premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading