OVO JE SIN SINIŠE PAVIĆA: Krenuo očevim stopama, bio STUDENT GENERACIJE, pa postao DOKTOR NAUKA! (FOTO)

Autor:

Zabava

17.08.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni scenarista je bio ponosan na njega!

OVO JE SIN SINIŠE PAVIĆA: Krenuo očevim stopama, bio STUDENT GENERACIJE, pa postao DOKTOR NAUKA! (FOTO)

Foto: youtube.com/ Moje Vlasotince

Siniša Pavić, čuveni scenarista koji je ostavio neizbrisiv trag u našoj kinematografiji, preminuo je juče u svom domu u Vlasotincu. Kako je RTS preneo, sahrana će se obaviti danas, 17. avgusta u 13 časova, na groblju u Vlasotincu. Tužne vesti potvrdio je njegov sin Vladimir Pavić.

- Mogu da vam potvrdim da je moj otac preminuo. Preminuo je u snu od starosti u 92. godini. Ne bih mogao nista više da vam kažem. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku - rekao je Vladimir Pavić, Sinišin sin, juče za Informer.

Republika

Foto: youtube.com/RTS

Siniša Pavić je ostavio neizbrisiv trag

Sinaša je rođen 1933. godine u Sinju, a sa pet godina se doselio u Beograd. Mnogo ljudi ne zna da je po zanimanju bio sudija i da je završio Pravni fakultet u Beogradu, a da je njegov sin Vladimir krenuo očevim stopama. Siniša je bio izuzetno ponosan na njega.

Naime, Vladimir, koji je rođen 1971. godine u Beogradu, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1994. godine, sa prosečnom ocenom 10. U zvanje asistenta biran je 2001. godine, docenta 2005. godine, vanrednog profesora 2009. godine, a redovnog profesora 2014. Vladimir je bio student generacije, učestovao je na mnogim konferencijama i napisao brojne knjige. Pored srpskog, govori i engleski, ruski i nemački jezik. Doktor je nauka i radi kao zamenik šefa Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Siniša se u jednom intervjuu prisetio svojih sudijskih dana.

Republika

Foto: Pravni Fakultet/Printscreen

Dr Vladimir Pavić, sin Siniše Pavića

Mene je sudijski posao prilično okupirao i dao mi krila da se aktiviram. To je izuzetno plemenit posao, ako ga radite ljudski. Ne mogu da nabrojim koliko je bilo slučajeva da uspostavite ono što se zove pravda za obične ljude. To me je ispunjavalo i davalo mi je mogućnost da nekom svojom kreativnošću primenjujem taj zakon - izjavio je scenarista u jednom intervju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Gaga

17.08.2024 14:36

Retko ko će ga naslediti po talentu i shvatanju našeg društva.