UDOVICA SINIŠE PAVIĆA IZ SENKE UTICALA NA NJEGOVA NAJVEĆA DELA: Evo šta se krije iza čuvene "Topolske 18"

Autor:

Zabava

17.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljiljana je bila asistent, kontrolor i savetnik scenariste, ali je napisala i čuvene hitove!

UDOVICA SINIŠE PAVIĆA IZ SENKE UTICALA NA NJEGOVA NAJVEĆA DELA: Evo šta se krije iza čuvene "Topolske 18"

Foto: youtube/printscreen/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Siniša Pavić, koji je preminuo u 92. godini u svom domu u Vlasotincu, ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj filmskoj i televizijskoj industriji. Kao najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji, Pavić će zauvek biti upamćen po scenarijima za kultne domaće serije poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih" i "Vrućeg vetra", kao i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

Republika

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Siniša Pavić je ostavio neizbrisiv trag

Ljiljana Pavić, žena koja je stajala uz Sinišu Pavića

Danas udovica Siniše Pavića, Ljiljana Pavić, ostala je u javnosti manje poznata, iako je imala značajnu ulogu u životu i radu ovog velikog TV autora. Njena autorska dela, poput pesama "A sad adio", "Topolska 18" i naslovne pesme "Srećnih ljudi", ostavila su trag u domaćoj muzičkoj sceni. Takođe, bila je i asistent, kontrolor i savetnik Siniši Paviću na scenarijima, pružajući mu podršku i doprinoseći brojnim idejama koje su kasnije postale scene i replike u popularnim serijama i filmovima.

Republika

Foto: ATA Images

Snežana Savić

Pesma "Topolska 18" obeležila je karijeru Snežana Savić, a ona je jednom prilikom otkrila:

- Ljiljana Pavić je živela u toj ulici tokom studentskih dana - rekla je ona jednom, a juče se oglasila za Republiku:

Mene je ova vest zatekla, bio je plodan pisac, napravio je serije koje će trajati i koje se i dan danas repriziraju i dalje imaju veliku gledanost. Mene svi vezuju za tu Topolsku 18, prvi put se čula ta pesma u seriji i nekako se primila - rekla je Snežana za Republiku vidno potresena, te nastavila:

Siniša će mi ostati u najlepšem sećanju, njegovoj porodici, supruzi Ljilji, sinu, snajki i unucima, mislim da je imao i unuke, iskreno saučešće, mnogo mi je žao. 

 

 

Iako nije javna ličnost, Ljiljana Pavić ostaje zagonetna figura za većinu javnosti. Siniša Pavić je jednom istakao njenu lepotu i izuzetnu privlačnost, ali i njenu iskrenost i veliku dobrobit. Kroz retke izjave koje je dao o njoj, otkrio je da se iza njene ranjivosti krije velika snaga volje, kao i njena velika dobrota i želja da pomogne drugima. Ovaj portret Ljiljane Pavić otkriva da je ona bila više od samo supruge velikog TV autora - bila je osoba od izuzetnog karaktera i snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading