BALETSKI SPEKTAKL NA KOJI SMO ČEKALI 45 GODINA: Zvezde Boljšog teatra prvi put u ovom veku u Beogradu!

Autor:

Zabava

15.08.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gala koncert Boljšog baleta bi'e održan 13. septembra u Sava centru.

BALETSKI SPEKTAKL NA KOJI SMO ČEKALI 45 GODINA: Zvezde Boljšog teatra prvi put u ovom veku u Beogradu!

Foto: pixabay.com

Domaća publika će posle skoro pola veka imati priliku da prisustvuje spektaklu jednog od najboljih i najstarijih baletskih ansambala na svetu - Boljšoj teatra. Prvi put u 21. veku zvezde baleta čuvenog moskovskog teatra izvešće delove iz najpoznatijih baleta 13. septembra u Sava centru.

Zvezde baleta Boljšoj teatra poslednji put su nastupile u našoj zemlji davne 1979. Na gala koncertu će se izvoditi najlepša baletska dela, uz varijacije i duete originalne tehničke i stilske prefinjenosti klasičnih dela koja publika poznaje i voli.

Vrhunski prvaci i solisti će izvoditi delove iz baleta "Labudovo jezero", "Uspavana lepotica", "Spartak", "Don Kihot", "Korsar", "Talisman" i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Makgregora.

Republika

Foto: Shutterstock

Boljšoj teatar

Baletski ansambl u svom umetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i pronosi neprevaziđenu slavu Boljšog teatra, koji je pre 248 godina osnovala carica Katarina Velika, tako da je ovo zaista retka prilika za umetnički događaj kakav centra je od istorijske važnosti za umetničku scenu Beograda i Srbije.

Boljšoj teatar je istorijski teatar u Moskvi, a u njemu se izvode balet i opera. Boljšoj balet i Boljšoj opera spadaju u nastarija i najbolja baletska i operska pozorišta na svetu. Godine 1776. ovo pozorište osnovali su knez Petar Urusov i Mihail Madoks, a danas postojeća zgrada sagrađena je na Pločniku teatra 1824. da bi zamenila Petrovka teatar, koji je izgoreo u požaru. Poslednji put rekonstruisan je u periodu od 2005. do 2011.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading