PREMINULA NAŠA ČUVENA GLUMICA! Kolege i publika se opraštaju od prvakinje drame!

Autor:

Zabava

13.08.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biljana Kostantinović je svoje prve pozorišne korake napravila kao devetogodišnja devojčica, postavši član Pionirskog pozorišta.

PREMINULA NAŠA ČUVENA GLUMICA! Kolege i publika se opraštaju od prvakinje drame!

Foto: Pixabay

Sveća

Kraljevačko pozorište je zavijeno u crno zbog prerane smrti svoje prvakinje, talentovane glumice Biljane Kostantinović. Saopšteno je da je Biljana ostavila neizbrisiv trag u srpskom glumištu, kako kroz svoje uloge na sceni, tako i kroz svoj rad kao dramski pedagog i vršilac dužnosti direktora pozorišta. Njena smrt ostavlja ogromnu prazninu u redovima srpskog glumišta, a njeni kolege i učenici će je pamtiti po neumornom radu i izuzetnom talentu.

Foto: printscreen

Biljana Kostantinović

Biljana Kostantinović je svoje prve pozorišne korake napravila kao devetogodišnja devojčica, postavši član Pionirskog pozorišta. Ubrzo nakon toga, započela je svoju profesionalnu karijeru na sceni Kraljevačkog pozorišta, kom je ostala verna pune četiri decenije. Tokom svog impresivnog glumačkog puta, Biljana je ostvarila 45 zapaženih uloga, koje je odigrala više od 1.200 puta.

Njeno glumačko umeće nije bilo rezervisano samo za Kraljevo - gostovala je i na scenama drugih profesionalnih teatara širom Srbije, kao što su Kruševačko pozorište, Regionalno pozorište Novi Pazar, Puls teatar. Takođe, publika je imala priliku da je vidi i na filmu i televiziji, gde je ostvarila uloge u naslovima kao što su „Šifra Despot“ i „Jutro će promeniti sve“.

Pored svoje uspešne glumačke karijere, Biljana Kostantinović je bila i osnivač i dugogodišnji dramski pedagog Škole glume „Scena“. Kroz ovu školu prošla je plejada dece i mladih, neki od kojih su postali profesionalni glumci. Njena posvećenost i ljubav prema glumi prenela se na generacije mladih talenata, ostavljajući dubok i trajan utisak na buduće generacije glumaca.
 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading