POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA DARA IZ JASENOVCA! Devojčica zbog koje je PLAKALA cela Srbija promenila lični opis!

Autor:

Zabava

08.08.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada glumica Biljana Čekić proslavila se ulogom u filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića.

POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA DARA IZ JASENOVCA! Devojčica zbog koje je PLAKALA cela Srbija promenila lični opis!

Foto: Promo/Aleksandar Letić

Hrabru devojčicu koja bi uradila sve za najmilije maestralno je dočarala mlada glumica Biljana Čekić u izuzetno potresnom filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića. Dara, zbog koje je plakala cela Srbija, nije se kasnije oprobala u nekoj novoj ulozi. Povukla se iz javnosti i nastavila da živi uobičajenim životom.

Biljana će u oktobru napuniti 17 godina, a u trenutku snimanja filma bila je 13-godišnjakinja. Izrasla je u prelepu devojku, što se može videti na fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama.

 

 

Inače, Biljana Čekić je poreklom iz Kozarske Dubice u Republici Srpskoj, a njena prabaka i devetoro rođaka bili su zarobljeni u logoru Jasenovac, čije su strahote prikazane u filmu "Dara iz Jasenovca". Samo Biljanina prabaka je preživela monstruoznosti ustaša.

Na audiciji za ulogu u filmu bilo je čak 2.000 devojčica, a izbor je pao baš na Biljanu. Životnu priiku Biljana je iskoristila i na najbolji mogući način prikazala patnje jednog naroda. 

Biljana je svojevremeno istakla da je i danas oslovljavaju po imenu Dara, te da malo ko zna kako se ona zapravo zove.

Republika

Foto: Promo/Aleksandar Letić

 

Ko me sretne na ulici, obraduje se i popriča sa mnom. Eto, prošlo je nekoliko godina od filma, a i danas me ljudi prepoznaju. Skoro me niko ne zna po imenu, većina kaže: "Dara." Teško da će išta moći da nadmaši tu ulogu. Moj život je preko noć postao drugačiji. Mnogo aktivnosti, mnogo svega dobrog - rekla je Biljana Čekić. 

Ova prelepa devojka odlikovana je Karađorđevom zvezdom povodom Dana državnosti Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading