PREMINUO POZNATI SRPSKI KNJIŽEVNIK! Otkriven uzrok smrti!

Autor:

Zabava

02.08.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Radosavljević, koji je pisao pod pseudonimom Aleksandar Lambros, preminuo je u 53. godini.

PREMINUO POZNATI SRPSKI KNJIŽEVNIK! Otkriven uzrok smrti!

Foto: Pixabay

Sveća

Srpski književnik, istoričar umetnosti, prevodilac i publicista Aleksandar Radosavljević, koji je pisao pod pseudonimom Aleksandar Lambros, preminuo je u 53. godini. Kako prenose mediji, on je umro od posledica infarkta. Ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Aleksandar Lambros je godinama objavljivao tekstove na blogu sajta B92, a pisao je i kolumne za sajt Jugmedia.

Pisao je biografska dela o popularnim pevačima, pa se tako u njegovom opusu nalaze naslovi "Ikona madona sopstvenim rečima" o pevačici Madoni, "Fabrika iluzija", "Dame i gospodo, Robi Vilijams", "M" (još jedna knjiga o Madoni), "Bog se nikad ne smeje" i "Vorholov kod i druge misterije popa".

 

 

Njegovo najvažnije delo je knjiga o ateizmu "Bog se nikad ne smeje“, u izdanju izdavačke kuće Nova poetika. Preveo je nekoliko knjiga sa engleskog jezika za izdavačku kuću Laguna, uključujući roman "Poslednja kašmirska ruža" Barbare Kleverli.

Živeo je i radio na relaciji Nica - Monako. U braku sa Sicilijancem Ornijem Kumbijem proveo je 12 godina, a rastali su se 2023. godine.

Rođen je u Kragujevcu 23. jula 1972. godine, a u Beogradu studirao na Filozofskom fakultetu. Bio je profesor likovne kulture i istorije umetnosti u Kragujevcu i engleskog jezika u Bosni i Hercegovini, usput stalno pišući za mnoge magazine i internet portale. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading