"NOS ĆE MI BITI OGROMAN, IZ BRADE ĆE RASTI VELIKA DLAKA": Marina Abramović se sprema da živi 120 godina, ovako sebe zamišlja u budućnosti!

Autor:

Zabava

02.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umetnica otkriva zašto bi da doživi stotu i kakvu smrt želi.

"NOS ĆE MI BITI OGROMAN, IZ BRADE ĆE RASTI VELIKA DLAKA": Marina Abramović se sprema da živi 120 godina, ovako sebe zamišlja u budućnosti!

Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Svetski poznata umetnica performansa Marina Abramović govorila je u intervjuu za Njujork Tajms o tome zašto bi želela da doživi duboku starost, pa otkrila kako sebe zamišlja u budućnosti.

- U američkoj kulturi, kad si star, kao da si prljav, kao da nešto nije u redu s tobom, a na Balkanu, kad si star, to je zapravo odlično - kaže Abramović i dodaje da se pomalo plaši da doživi stotu.

"ŽELIM DA KONAČNO VIDIM VANZEMALJCE"

- Ne znam kako će ova planeta izgledati… A volela bih da vidim vanzemaljce, konačno, za života. Pre nekoliko godina pitala sam Ričarda Brensona (osnivač brenda Virgin, i svemirske korporacije Virgin Galactic, prim.aut.) da li bi mogao da mi daruje kartu u jednom pravcu. Da se nikada ne vratim na Zemlju. Želim da vidim sve što je iznad nas. Crne rupe, ko je napravio kosmos. Imam znatiželju deteta od pet godina - objašnjava Marina, koja duhovito opisuje i kako će izgledati ako kojim slučajem proslavi 120. rođendan:

Republika

Foto: li SCARFF / AFP / Profimedia

 

- Nos će mi biti ogroman, i spojiće se s bradom i iz nje će rasti jedna velika dlaka… Neophodno je smejati se sam sebi. Moramo da zbijamo šale usred ovog pakla u kojem živimo.

Prokomentarisala je i sve one medijske natpise koje su pratile obznanjivanje metoda dugovečnosti, pa otkrila svoje životne navike.

Ne večeram. Doručak je uvek lagan, a onda ručam oko dva sata popodne. Kad si stariji, ne treba da jedeš mnogo, jer ne juriš više okolo kao lud - rekla je umetnica.

BALKANSKI EROTSKI EP

U poslednje vreme srečnom je čini to što je, kako kaže, živa.

Republika

Foto: promo/Andreja Leko

 

- Doduše, malo sam zabrinuta da neću imati dovoljno vremena da uradim sve ono što me interesuje. Trenutno radim na velikom projektu koji će sledeće godine oživeti u Mančesteru. To će biti potpuno ludilo. Evo, reći ću vam naslov: "Balkanski erotski ep" (Balkan Erotic Epic). U balkanskoj kulturi genitalije su se koristile tokom rituala kako bi se uspostavila veza s duhovima i bogovima. Biće to takav skandal jer, Britanci su veliki puritanci. Jedva čekam! - najavila je umetnica.

Otkrila je da pokušava da vodi zdrav život.

- Ne drogiram se, ne pijem. Volim čokoladu. Ne treba mi piće da bih bila zabavna, jer mislim da sam urnebesno duhovita i da bi trebalo da radim stend-ap komediju - rekla je Abramovićeva.

Pričala je svojevremeno o tome kako je odavno isplanirala svoju sahranu, te da je želela da to bude veliko slavlje, da niko ne bude u crnini, već u svetlim bojama. Na kraju je istakla da samo želi da prestane da se plaši smrti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading