NAŠA GLUMICA RODILA DETE U PETOJ DECENIJI! Progovorila o diskriminaciji i OSUDAMA okoline: "To je velika trauma!"

Autor:

Zabava

24.07.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijela Vranješ je rodila ćerku Emu u 43. godini.

NAŠA GLUMICA RODILA DETE U PETOJ DECENIJI! Progovorila o diskriminaciji i OSUDAMA okoline: "To je velika trauma!"

Foto: youtube printscreen

Danijela Vranješ

Poznata srpska glumica Danijela Vranješ ostvarila se u ulozi majke u petoj deceniji. Tačnije, ona je rodila ćerku Emu u svojoj 43. godini i odgajala je kao samohrana majka. Kroz roditeljstvo je koračala hrabro i nije se obazirala na komentare okoline, a kaže da je nailazila na osudu i diskriminaciju maltene na svakom koraku.

Pre nego što je i saznala da je trudna ova umetnica je prekinula vezu sa svojim partnerom Igorom Maleševićem, ali je on, prema Danijelinim rečima, od prvog dana učestvovao u odgajanju njihove ćerke.

Imamo mi probleme i različite poglede na hiljadu stvari, ali nikada ne bih branila detetu da viđa oca. Znam koliko je meni moj tata značio. Rano sam ga izgubila, imala sam dvadeset godina kada je preminuo - ispričala je Danijela.

Kako je otkrila, trudnoća je došla iznenada i nikada nije verovala da će postati majka, ali joj je vest o dolasku Eme bila kao blagoslov. Trudnoća u petoj deceniji se desila prirodnim putem, a otkrila je po čemu se sve razlikovala.

- Osećala sam da mogu i prirodno da se porodim, ali je lekar, koji je vodio moju trudnoću insistirao na tome da to bude carskim rezom. Sada mi je malo krivo što i to nisam uspela da izguram. Ležala na izdvojenom odeljenju za visokorizične trudnoće i meni je bilo jako dosadno tamo - rekla je glumica i dodala:

Republika

Foto: youtube printscreen

 

- Prirodnim putem sam začela dete, nije mi čak ni pritisak skočio. Prvu hipertenzionu krizu sam imala kada je Ema napunila 5 godina. Mene je trudnoća izlečila i u duhovnom smislu. Sa stomakom u osmom mesecu sam išla na premijeru, snimala sam film u trudnoći - ispričala je Danijela gostujući na televiziji Prva.

 Iako je prošla kroz različite vrste diskriminacije, dala je sve od sebe da se ne obazire na pritisak.

- Nisam to osetila u smislu neke diskriminacije. Ni posle oporavka. Ja sam žena sa strašno jakom voljom. Ključna stvar kada ste roditelji morate da imate jaku volju. Umor nije opcija. Ja i dan-danas ne osećam koliko imam godina, a ni ljudi me tako ne percipiraju. Međutim, slušala sam priče žena koja to jesu imale. Dešava se često da im kažu: "Evo baka je došla po tebe", a nije baka, nego mama. Diskriminacija po godinama jako je prisutna kod nas - kaže Vranješ.

Zbog velikih predrasuda mnoge mame se kriju u svojoj kući sa decom, a Danijela je kako je otkrila bila velika inspiracija za mnoge mame da izađu u prakić bez obzira na to koliko godina imaju.

- Neke starije mame čak nisu želele zbog toga da odlaze u parkić, pa sam ih ja hrabrila. To je velika trauma. Moramo mi lično, kada već odlučiš da rodiš u tim godinama, da snosimo veliku odgovornost - kaže Vranješ.

Iako se rastala od partnera, o njemu je uvek govorila sa punim poštovanjem.

Kada sam saznala da sam trudna, mi već nismo bili zajedno. Kao buduća majka sve sam učinila da vezi dam šansu, da budemo mama i tata i da zajedno dočekamo dete. Posle izvesnog vremena definitivno smo se rastali. Samo smo potvrdili da ne možemo da budemo par. Ali to nije pokolebalo moju želju da postanem mama, i to najbolja mama na svetu - ispričala je Danijela svojevremeno u emisiji "Potkast snaga uma".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading