SVIMA NEDOSTAJE NJENO "DOBRO VEČE"! Milka Canić je ostavila neizbrisiv trag, a danas bi joj bio POSEBAN DAN!

Autor:

Zabava

18.07.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna supervizorka bi danas napunila 80 godina!

SVIMA NEDOSTAJE NJENO "DOBRO VEČE"! Milka Canić je ostavila neizbrisiv trag, a danas bi joj bio POSEBAN DAN!

Foto: RTS/printscreen

Milka Canić

Danas se navršava tačno 80 godina od rođenja jedne od najlegendarnijih ličnosti srpske televizije - Milke Canić. Rođena u Beogradu 18. jula 1944. godine, Milka je svoj život posvetila srpskom jeziku i književnosti, a ostavila je neizbrisiv trag kao lektor i supervizor popularnog kviza "TV Slagalica".

Počeci karijere

Milka Canić je tokom studija srpskog jezika i književnosti stekla temelje za svoju buduću karijeru. Nakon završetka studija, započela je svoju televizijsku karijeru kao lektor na Radio-televiziji Beograd, gde je pokazala svoju posvećenost jeziku i strast prema pravilnom izražavanju.

Republika

Foto: Wikipedia

Milka bi danas napunila 80. godina

Supervizor kviza "TV Slagalica"

Ipak, najveću slavu stekla je kao supervizor kviza "TV Slagalica", gde je njen prepoznatljiv glas i stroga, ali pravedna korektura učinili da postane ikona emisije. Njeno ogromno znanje i sposobnost da jasno objasni pravila igre, kao i da ispravi greške takmičara, privukli su veliku pažnju gledalaca.

Iako je bila stručni konsultant, veoma brzo je njeno čuveno "Dobro veče" postalo zaštitni znak emisije, a njena ljupkost i profesionalnost inspirisali su mnoge ljude.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Milka je ostavila neizbrisiv trag

Legat Milke Canić

Iako nas je napustila 19. decembra 2016. godine, Milka Canić ostavila je za sobom bogato nasleđe i neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i medijima. Njeno ime i dalje se izgovara sa poštovanjem, a njen rad služi kao primer kako bi televizijski profesionalci trebalo da pristupaju svom poslu.

Posvećenost porodici

Pored profesionalnog angažmana, Milka je bila poznata po svojoj skromnosti i posvećenosti porodici. Uvek je nalazila vremena za svoje najbliže, pružajući im beskrajnu podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading