"TO JE DEMENTNO RIBARSKO PRETERIVANJE": Grupa Lajbah reagovala na Bajaginu priču o Ramštajnu, MOMČILO IM ODGOVORIO!

Autor:

Zabava

31.05.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je Momčilo Bajagić izgovorio u podkastu razbesnelo je članove slovenačkog benda.

"TO JE DEMENTNO RIBARSKO PRETERIVANJE": Grupa Lajbah reagovala na Bajaginu priču o Ramštajnu, MOMČILO IM ODGOVORIO!

Foto: A.K./ATAImages

Bajaga

Grupa Lajbah je reagovala na priču Momčila Bajagića Bajaga o bendu Ramštajn, koji je održao dva koncerta na beogradskom Ušču, i za priču rokera u podkastu Agelast rekli da "spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja".

Bajaga je u snimku koji je postao viralan ispričao da je pre 30 godina svirao sa Lajbahom i Ramštajnom, te da su članovi tada još nepoznatog nemačkog benda tražili da upoznaju kolege iz Lajbaha, koji su ih odbili.

- I ovi (Lajbah) kažu kao: "Ko je Ramštajn!?" I uglavnom otkače ih. I posle jedno dve godine, Lajbah radi ovde, ali Ramštajn pravi veliku turneju po Evropi, već su razbili maksimalno. I onda ovi iz Laibacha pitaju da li bi mogli da budu predgrupa i ovi kažu: "Naravno da ne" - ispričao je između ostalog Bajaga.

Republika

Foto: Printscreen/EXIT festival

Milan Fras, frontmen benda Lajbah

Po svemu sudeći, ove reči razbesnele su članove grupe Lajbah koji su se sada oglasili za portal Headliner.rs.

- S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu u Lajbahu postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odzovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997 godine, kada je stavio svoje ime u odbranu Laibacha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen.

No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to, da su Ramštajn na početku bili veliki Lajbah fanovi i da su kod Lajbaha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se Laibach ikada nudio Ramštajnu kao predgrupa, to nikako ne drži. Laibach je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju, da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Ramštajn inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično da spoznaju Članovi Ramštajna su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Ramštajn nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa – i još mnogo – toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negde’ na granici Austrije i Italije -  saopštio je slovenački bend.

Nedugo potom, oglasio se i Bajaga, koji se izvinio Lajbahu ako je to što je rekao neistina.

- Ja njih gotivim, i to je bila priča koju sam tada čuo od organizatora. Pričao sam u podcastu gde je razgovor malo opušteniji, i nije mi bila namera da ih uvredim. Ceo smisao je bio da pričamo neobične stvari -  kaže Bajaga za medije i dodaje da je verovatno pogrešio i kada je ime mesta u Sloveniji u pitanju, jer je to bilo davno. A to su mu članovi Lajbaha takođe zamerili.

- To je bilo pre više od 20 godina, i ako sam pogrešio, izvinjavam se. To je bilo malo mesto pored Ajdovščine i sećam se da su momci iz Ramštajna svirali, ali su se tada drugačije zvali, nisam baš siguran - rekao je Bajaga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading