MADONA RAZBESNELA MEKSIKANCE! Fotografisala se u haljini Fride Kalo, pa podigla buru na mrežama, "KO JOJ JE TO DOZVOLIO?"

Autor:

Zabava

31.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isprobavala odeću slavne umetnice, pa naišla na osudu javnosti.

MADONA RAZBESNELA MEKSIKANCE! Fotografisala se u haljini Fride Kalo, pa podigla buru na mrežama, "KO JOJ JE TO DOZVOLIO?"

Foto: Instagram/printscreen

Kraljica popa Madona podigla je prašinu u javnosti nakon što je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj pozira u haljini legendarne umetnice Fride Kalo, koja se nalazi u muzeju u Meksiku.

Pevačica je održala koncert u Meksiku i iskoristila priliku da prošeta do muzeja koji je posvećen čuvenoj slikarki, njenoj muzi. Na fotografiji koju je objavila na mrežama Madona pozira u odeći velike umetnice.

- Predivan suvenir - poseta porodične kuće moje večne muze Fride Kalo u Meksiko Sitiju - napisala je Madona, pa dodala:

- Za mene je bilo čarobno da isprobavam njenu odeću i nakit, da čitam njene dnevnike i pisma i gledam fotografije koje nikad nisam videla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madonine fotografije u odeći Fride Kalo izvale su mnoge pozitivne komentare, ali je bilo i oštrih kritika.

- Možeš da budeš Madona koliko želiš, ali da isprobavaš njenu odeću? Ja sam Meksikanka i uveravam vas da oni to nikad ne bi dopustili nekom Meksikancu. Ovde u Meksiku skloni smo da se divimo ljudima iz drugih zemalja. Znam, to je strašno, ali tako je - glasio je jedan komentar koji je "zapalio vatru". 

Mnogi su zamerili meksičkom muzeju što je pevačici dozvoljeno da isprobava odevne predmete iz zbirke, koje predstavljaju nacionalno blago.

"Fridina odeća i nakit, vau, to je meksičko nacionalno blago, pitam se koliko je platila onima koji vode muzej da dobije taj poseban tretman", "Volim Madonu, ali više volim Fridu Kalo, po mom mišljenju je strašno dopustiti joj to, ali pretpostavljam da se novcem može kupiti sve što poželite. Sramota" - samo su neki od brojnih komentara izrevoltiranih Meksikanaca.

Ubrzo su se oglasili i iz muzeja La Casa Azul ili Plava kuća u Meksiko Sitiju koji je posvećen životu i delu Fride Kalo i demantovali da pevačica nosi odeću iz njihove kolekcije, a da stvar bude gora Madona, tvrde, uopšte nije posetila njihov muzej smešten u kući u kojoj se Kalo rodila, gdje je odrasla i potom živela sa svojim suprugom Dijegom Riverom i gde je kasnije umrla. 

Republika

Foto: shutterstock

 

- Zbirka Fridine odeće i nakita koju čuvamo podleže strogim merama čuvanja i namenjena je izlaganju u muzeju, a ne pozajmicama za ličnu upotrebu - navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ipak, prema pisanju Billboarda, čini se da je Madona privatno posetila kuću Fride Kalo, ali ne u danima kada je održala koncert u Meksiku, nego ranije, sredinom aprila. Madona je, inače, kolekcionarka dela meksičke umetnice i u njenoj zbirci nalazi se slika "Moje rođenje", na kojoj je Kalo prikazala sopstveni pobačaj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na njoj je, naime, naslikala svoju glavu, koja je zastrašujuće velika, kako izlazi iz majčine utrobe. Pod majčinim telom nalazi se pak lokva krvi, što bi mogla pak biti aluzija na pobačaj koji je imala.

U intervjuu za Vanity Fair Madona je rekla da je tu sliku koristila kako bi videla ko joj je prijatelj, a ko nije.

- Ako se nekome ne sviđa ova slika, onda znam da mi ne može biti prijatelj - rekla je Madona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Milli

31.05.2024 13:48

Da li se ovo Madona skupila ili joj porasla glava???