PEVAČ JOLE RADONJIĆ SNIMIO SPOT ZA NOVU PESMU „1001 RUŽU“

Autor:

Zabava

12.10.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Energičan, iskren, zna šta hoće i želi. I ne odustaje. Prijatelji kažu da ne miruje, za njega nema izgubljenog dana, a njegov moto je „ gde god da si moraš da se izboriš za svoje mesto.....

PEVAČ JOLE RADONJIĆ SNIMIO SPOT ZA NOVU PESMU „1001 RUŽU“

Foto: Mr.Yellow

Jole Radonjić, crnogorski pevač koji osvaja tržište Balkana, u eri  digitalizacije i  društvenih mreža gde svako može da bude „, pevač“, ostaje „svoj“. Emotivan, iskren prema publici, čistih emocija, živi za pravu pesmu i to publika oseti.

Republika

Foto: Mr.Yellow

Jole Radonjić

„Uslov da se bavite muzikom je talenat a osnova opstanka je ljubav prema muzici i spremnost da se anuliraju negativni faktori koji svakog momenta ukazuju da je to jako težak poziv . Mnogo se autori (kompozitori, tekstopisci, interpretatori) bave muzikom kao biznisom i onda u moru konkurencije je očekivan veliki broj neuspelih odnosno  uspešnih projekata, malo nas je koji stvaramo jer je muzika deo nas i potreba da se na taj način izrazimo publici, kaže na početku razgovora“, pevač Jole Radonjić.

Ovih dana izdao je novu pesmu i spot „1001 ružu“. Tekst je napšisao Saško Nikolić, a muziku Milan Miletić.  Veliki broj pregleda pokazuje da će pesma biti slušana. Jer je onako baš za merak. Kako kaže i sam pevač „pesma mu je legla, jer ima emociju, iako bi neki rekli da je pesma  tužna, jer dok se jedna strana veseli, druga pati i plaća piće za sve“

„Ovo je  pesma koja vas pronadje, to je pesma  koja  kada je slušate možete razne životne momente provesti kroz nju , to je pesma koja u isto vreme izazove i smeh i suze, kaže Jole Radonjić.

Jole se bavi muzikom pune dve decenije, snimio je do sada tri albuma. Na prvom muzičkom takmičenju u Tivtu je pobedio sa pesmom  Tome Zdravkovića "Tužno leto". Mnogi  muziku koju peva Jole Radonjić  karakterišu  kao miks-  pop muziku  kakvu su pevali Kemal Monteno i Oliver  Dragojević, a sa druge strane narodnu kakvu je pevao Toma Zdravković. Jole  kaže da „obično pesme  odnosno vrsta muzike koju je slušao u mlađim godinama je ta ista muzika  koju u najvećem delu beleži i pravac koji izvodi“.

Posle završenih studija  u Beogradu, naš sagovornik  kreće sa nastupima po beogradskim klubovima, kao i nastupima  po velikim klubovima u Podgorici i na crnogorskom primorju.

„Prve godine nastupa po klubovima  je bila praksa da sam svako veče nastupao, i  pevao sam 7 dana nedeljno u restoranu  sportskog centra Morača, objašnjava Jole  i dodaje da gde god da nastupa – prirpema se uvek sa istom energijom i  željom da publika doživi pesme na pravi način.

Poslednji album  objavio je  za produkcijsku kuću Hajat iz Sarajeva i imao je dogovor da iste pesme objavi PGP RTS.  Međutim epidemiološka situacija je pomerila planove, ali kako stvari sada stoje saradnja je na vidiku i čini se da će doći do realizacije.

„Na pesmama koje sam objavio radili su afirmisani i uspešni autori, kao što su : Bane Opačić (pesma „ Bivša“) Saša Nikolić i  Milan Miletić ( pesma „Pismo bez adrese“) Sergej Ćetković (pesma „Malena“)  Predrag Jovanović Blizanci (pesma „Usne od sjevera“) . Što se tiče žanra pesama pretežno su sve pop stila , izdvaja se i jedna pesma klubskog formata, objašnjava nam ovaj poznati crnogorski pevač.

Republika

Foto: Bane Kljajic

Jole Radonjić

Da li je stih  - „Ako neko pita ko mi je u krvi i za čiju ljubav poginuću prvi, kome bih u snijegu prepoznao stope, i da umrem s kim bih rodio se opet ti, samo ti...“ stih na koji ne možete  da ne odreagujete. Šta se u proteklih dvadesetak godina promenilo u muzici i nastupima po lokalima kako na prostoru bivše Jugoslavije, tako i u inostranstvu, koliko je nova publika spremna na kompromise? Jole kaže da se od početka 2000-tih dosta toga promenilo i dodaje da koliko god „nova muzika“ ima  lajkova i pregleda,  primetno je  vraćanje  emocijama i pesmama u kojima su opisane životne stvari- od velikih ljubavi, raskida i ljubomore i siguran je na „novo“ vreme ne ubija emocije.

Momak preko Morače, kako ga neki zovu, je uvek tu da pomogne ljudima, pa je često učesnik raznih dobrotvornih koncerata za  bolesne i one kojima je pomoć  neophodna. Kaže da je to najmanje što može da učini za ljude koji se bore sa teškim bolestima, i to smatra normalnim.  Bilo je situacija da samo zbog jednog dobrotvornog koncerta otkaže nastup u beogradskom klubu. O tome ne voli mnogo da priča, ali požrtvovanost i ljubav prema ljudima smatra normalnim i te vrednosti  usađuje i kod svoje troje dece.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading