"TO BORI NEĆU ZABORAVITI NIKAD!" Potresna ispovest Čorbinog prijatelja iz detinjstva - OVAJ GEST će ceniti do kraja života!

Autor:

Zabava

13.09.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preemotivno!

"TO BORI NEĆU ZABORAVITI NIKAD!" Potresna ispovest Čorbinog prijatelja iz detinjstva - OVAJ GEST će ceniti do kraja života!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, E-Stock

U subotu je Čačak bio poprište poslednjeg oproštaja od legendarnog rokera Bore Đorđevića. Dan pre toga bio je proglašen Danom žalosti u to,m gradu, a prijatelji i poštovaoci su se okupili kako bi ispratili velikog umetnika i frontmena popularnog benda "Riblja čorba" na večni počinak u njegovom rodnom gradu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Gitara na sahrani

Ovime je bila ispunjena poslednja želja velikog muzičara, a to je da bude sahranjen u Čačku, kao ida mu se ukrte dve gitare kao spomenik.

Emotivni koncert na Želovom igralištu

Jedan od najemotivnijih koncerata slavnog Bore bio je upravo onaj održan na Želovom igralištu 2022. godine. Prijateljica rokera, Svetlana Vučković, istakla je da je imala čast da upozna Boru i privatno, ne samo poslovno. Na tom koncertu, Bora je podelio sa publikom dirljivu priču o svom prvom nastupu na istom mestu, sa svojim prvim bendom, kada su prodali samo sedam karata. Ova priča je dodatno naglasila emotivnu vezu koju je Bora osećao prema ovom mestu.

- Imala sam čast i zadovoljstvo da upoznam Boru privatno, ne samo poslovno. Koncert na Želovom igralištu 2022. godine je bio jedan od najemotivnijih Borinih koncerata, sećam se da je komentarisao kako mu je to jako važan koncert zbog samog mesta. Tada je ispričao publici emotivnu priču kako je tu, na Želovom igralištu, imao svoj prvi nastup, sa prvim bendom, i da su tada prodali sedam karata. To je bila interesantna i dirljiva priča jer je rekao da nikada ne bi menjao tih sedam karata, odnosno da bi ponovo želeo da doživi taj momenat. Bora je, na prvom mestu, bio veliki pesnik - rekla je prijateljica legendarnog Bore Čorbe.

Foto: republika.rs

Bora Đorđević

Sećanja komšije i poznanika

Jedan od komšija Bore Čorbe istakao je da su ceo život proveli zajedno, nerazdvojni, a da je sve to bilo povezano sa gitarom. Ova izjava dodatno oslikava važnost muzike u životu legendarnog rokera. Poznanik rokera je istakao da će Bora biti upamćen kao neko ko je krenuo sa kaldrme i osvojio svet svojom poezijom i muzikom, što slikovito prikazuje uticaj koji je Bora imao na ljude širom sveta.

 

- Ceo život smo bili zajedno, nismo se razdvajali, u nekom periodu, a sve je to bilo povezano sa gitarom. To neću zaboraviti dok sam živ - rekao je komšija Bore Čorbe.

- Njegova poezija, muzika, ulazi u antologiju. Ja ću ga pamtiti kao nekog ko je sa ove kaldrme krenuo u svet i osvojio ga - rekao je poznanik rokera, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading