MRAČNA TAJNA IZA "LUTKE SA NASLOVNE STRANE" : Zbog ovoga je Bora Đorđević bio OGORČEN na Balaševića!

Autor:

Zabava

13.09.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati novinar otkrio detalje odnosa pokojnih muzičara!

MRAČNA TAJNA IZA "LUTKE SA NASLOVNE STRANE" : Zbog ovoga je Bora Đorđević bio OGORČEN na Balaševića!

Foto: Tanjug/D. Stanković, ATA images

Slavni roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je 4. septembra u Ljubljani, a tri dana kasnije sahranjen je u rodnom Čačku, što je bila njegova želja. Njegova smrt šokirala je javnost, koja ne prestaje da bruji o njegovom životu. Novinar Dragan Jakovljević ispričao je priču o pesmi "Lutka sa naslovne strane" i pomenuo Borin odnos sa Đorđem Balaševićem.

Republika

Foto: Printscreen

Balašević i Bora su godinama bili u svađi

- On je bio jako ogorčen na Balaševića, a Balašević nije mogao da podnese da je neko talentovaniji od njega. On je "Lutku sa naslovne strane" posvetio Biljani Nevajdi, a napisao je još dok je bio u grupi "Suncokret", ali niko nije imao ukusa i nisu hteli da mu objave pesmu. On je onda otišao u "Rani mraz" kod Balaševića, on ga je ismejao. On je onda meni rekao, sada ću početi i da pevam, i da sviram, i da komponujem, sve da radim sam, da budem producent.

Rekao je i da jeste istina da je bio zaljubljive prirode, ali ne na onaj način na koji njegove pesme to predstavljaju.

- Ljudi koji ga ne znaju su dobili pogrešan utisak o njemu. On je samo tri ili četiri ljubavnih pesmama napisao. Dve pesme o Biljani, jedna od njih je "Lutka sa naslovne strane", zatim "Ostani đubre do kraja" - rekao je i nastavio:

- On jeste bio zaljubljive prirode, kao što smo svi. Zbog devojke Maje Jovanović je Bora krenuo u toalet u Šumatovac da plače, a uopšte nije bio plačljive prirode, bio je veliki šmeker. On je bio jako uspešan kod devojaka. Njega su startovale devojke neprestano. Voleo je on sve te devojke, ali je malo preuveličavao to, jer kao pesnik je morao da piše na taj način.

Republika

Foto: RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal

Borin prijatelj otkrio mnogo zanimljivih detalja

On je otkrio i da su stihovi pesme "Dva dinara druže" zapravo posvećeni njemu.

- Stihovi pesme "Dva dinara druže" su posvećeni meni. Sedeli smo i dosta smo popili, već je bio fajront. Pošto je Bora dosta pio, morao je često da ide u toalet. Mi smo imali naviku da dajemo konobarima velike bakšiše, ali nikada nismo plaćali WC, nego smo bežali. On ode u WC, vraća se i kaže mi da mu dam dva dinara, jer žena koja naplaćuje ovog puta nije htela da ga pusti - rekao je, i dodao:

- On u pesmi kaže "štedeli smo za stan", on nije štedeo sa devojkama, već sa mnom. Bora mi je pročitao stihove "socijalni slučaj na vratima wc-a, dva dinara druže...", i rekao da sam mu sačuvao dostojanstvo. On je svaku svoju pesmu nekome posvetio - ispričao je on za "Kurir TV".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading