STRAŠNE DETALJE IZ ŽIVOTA BORE ĐORĐEVIĆA OTKRILA NJEGOVA MAJKA: Pevač posle tragedije uradio veliku stvar!

Autor:

Zabava

12.09.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nena Đorđević, majka "čupavog rokera", svojevremeno se prisetila njegovih prvih demonstracija!

STRAŠNE DETALJE IZ ŽIVOTA BORE ĐORĐEVIĆA OTKRILA NJEGOVA MAJKA: Pevač posle tragedije uradio veliku stvar!

Foto: ATA Images

Slavni roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je u 72. godini, 4. septembra u Ljubljani, a sahranjen je tri dana kasnije u rodnom Čačku. Borin život ispunjen je anegdotama, a jedan strašan detalj otkrila je svojevremeno njegova majka.

Đorđević je 9. marta 1991. godine podržao masovne studentske demonstracije, a njegova majka je u intervjuu koji je tada dala govorila o njegovoj karijeri, ali i o učešću na demonstracijama. Intervju prenosimo u celosti.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATAImages

Bora je sahranjen u Čačku, svom rodnom gradu

"Neizvesno je u kom kontekstu ćemo se dogodine sećati 9. marta, ali je očigledno da su demonstracije studenata na Terazijama i mitinzi opozicije doneli neku novu slavu mnogim umetnicima. Upamćeni su, tako, poljupci koje je sa Trga Republike pripadnicima MUP-a poslao Bora Čorba Nena Đorđević je majka ovog 'čupavog rokera', i seća se njegovih prvih demonstracija:

Jedan od prvih nezaboravnih trenutaka u Borinom životu bio je trenutak kada se sa samo dve i po godine izgubio.

- Jednog dana nema Bore da se vrati kući iz škole. Kad je najzad stigao, pitam šta ga je zadržalo, a on odgovara: 'Svi su vikali Dole Kodžbe! pa sam i ja išao s njima i vikao'. Vikali su, u stvari, dole Čombe, kad je ovaj ubio Patrisa Lumumbu, ali je Bora, učenik drugog razreda osnovne škole, vikao svoje i ponosio se učešćem na demonstracijama. 

Borin temperament i upornost često su dolazili do izražaja. Na primer, dok se igrao sa rođakom Miškom i prijateljem Gaškom, iako su ga stariji dečaci odbijali, Bora je insistirao da bude deo njihovog društva, što je pokazivalo njegovu odlučnost već u ranom uzrastu. Njegova neustrašivost se ogledala i u fizičkim avanturama, ali je ponekad imala svoje posledice, kao što je ožiljak na glavi od ozbiljnog pada.

Republika

Foto: Facebook/Čačak Kroz Vreme

Bora sa majkom Nenom

S dolaskom sestre Jelene u porodicu, Bora je prvobitno pokazao svoju ljubomoru i otpor prema novom članu porodice. Iako je bio nezadovoljan što nije mogao da bude deo odlazaka u grad, njegov odnos sa sestrom je tokom godina evoluirao. Bora je sa vremenom postao zaštitnik svoje sestre, a njena prisutnost je postala važan deo njegovog života. Ovu promenu u odnosu sa sestrom oslikava i Borino pismo iz zime 1963. godine, u kojem je izrazio duboku ljutnju zbog toga što nije mogao da ide u Beograd sa majkom, dok se istovremeno nadao da će ga tetka i teča "spasiti samoće".

Bora je bio poznat po svojoj iskrenosti, što je pokazivao još od prvih školskih dana. Kada je crtež jabuka u prvom razredu učiteljici delovao kao delo njegove majke, Bora je bez oklevanja priznao da je njegova mama stvarno nacrtala jabuke. Njegova iskrenost je bila očigledna i u njegovim prvim ljubavnim nevoljama. Kao mali, Bora je želeo da impresionira devojčicu iz obdaništa novim sandalama, ali je bio razočaran kada je otkrio da ona nije primetila njegov trud. Njegovo drugo ljubavno razočaranje u osnovnoj školi, kada je bio zaljubljen u Milu koja je volela Prlu zbog njegovog kolonjske vode, dodatno je oslikavalo Borinu ranjivost i emotivnost", prenosi "24sedam".

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com/Riblja čorba

Borina majka je svojevremeno pričala o strašnom detalju iz njegovog života

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading