PREDOZIRAN I MRTAV PEVAČ PRONAĐEN U SVOM STANU! Proslavio rođendan, pa dohvatio tablete za smirenje tada!

Autor:

Zabava

08.09.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična sudbina popularnog pevača.

PREDOZIRAN I MRTAV PEVAČ PRONAĐEN U SVOM STANU! Proslavio rođendan, pa dohvatio tablete za smirenje tada!

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Dino Dvornik, jedan od najautentičnijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, ostavio je neizbrisiv trag na regionalnoj muzičkoj sceni. Rođen je 20. avgusta 1964. godine u Splitu, kao sin poznatog glumca Borisa Dvornika. Sa bratom Deanom, Dino je prvo krenuo stopama oca u svetu glume, ali je kasnije shvatio da je njegov pravi poziv muzika. Godine 1980. okuplja pop sastav "Kineski zid", sa kojim ulazi u svet fank muzike.

Dino je bio sinonim za fank muziku, ali i za svoj kontroverzni karakter. U vreme kada je počeo ozbiljnije da se bavi muzikom, narkotici su zavladali umetničkom scenom, te je i Dino postao deo te priče. Godine 1989. Dino se venčao sa Danijelom Kuljiš, a godinu dana kasnije dobio je ćerku Elu. Međutim, kako je vreme prolazilo, Dino je postajao meta kritika zbog svog poroka, što ni sam nije poricao.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dino Dvornik

 

Sedmog septembra 2008. godine, Dino je nažalost preminuo u svom stanu u Zagrebu od posledica predoziranja koktelom tableta za smirenje i antidepresiva. Samo osamnaest dana pre toga Dino je napunio 44 godine, a šest meseci ranije umro je njegov otac Boris. Iako je ovaj svet napustio mlad, Dino Dvornik i danas živi kroz svoje vanvremenske hitove, koji će se tek slušati među generacijama koje dolaze.

Među njegovim najlepšim i najpoznatijim pesmama su: "Zašto praviš slona od mene", "Tebi pripadam", "Jače manijače", "Ti si mi u mislima" i "Lady". Posebno emotivna pesma "Ljubav se zove imenom tvojim" posvećena je njegovoj supruzi Danijeli, koja je uz njega ostala do poslednjeg daha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading