TELO BORE ĐORĐEVIĆA U SANDUKU ISPRED KAPELE! Sve je spremno za opelo, porodica se raspada od tuge!

Autor: P. R. / M. I.

Zabava

07.09.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji oproštaj od muzičke legende.

Danas se oproštaj od legendarnog muzičara Bore Čorbe odvija na Centralnom groblju u Čačku. Nakon što je preminuo u 72. godini, Bora Čorba će biti sahranjen u svom rodnom gradu prema svojoj sopstvenoj želji.

Ožalošćeni su se okupili danas na komemoraciji u Domu kulture, a zatim su se uputili ka kapeli gde će biti održano opelo. Ispred kapele se nalazi sanduk sa Borinim telom, okružen vencima sa oproštajnim porukama. Posebno je privukao pažnju venac sa dve ukrštene gitare, donet u ime grada Čačka, koji simbolično predstavlja nasleđe i doprinos koji je Bora Čorba ostavio u svetu muzike.

Bora Čorba je preminuo nakon petnaestodnevne borbe za život u bolnici u Ljubljani, gde je živeo poslednjih godina. Međutim, njegova želja bila je da bude sahranjen u Srbiji, tačnije u Čačku, gradu koji je bio njegov dom i inspiracija tokom čitave karijere.

Republika

Foto: Republika

 

 

Odlazak legende kao što je Bora Čorba predstavlja veliki gubitak za muzičku scenu i sve ljubitelje njegovog stvaralaštva. Njegova muzika ostaje kao neizbrisiv deo kulturne baštine, a sećanje na njega će zauvek živeti kroz njegove pesme i uticaj koji je imao na generacije muzičara i poklonika rok muzike.

- Jeste mu bilo loše, ali smo se nadali da će se dogoditi čudo. Borio se kao lav, to su nam rekli lekari. Sve što su mu davali od terapija, činilo se kao da mu je bilo potrebno. Iznenadilo nas je sve, iako smo znali dijagnozu. Žao nam je, on je ipak jedna ozbiljna legenda koja je otišla na nebo, i neka ga anđeli gore čuvaju - drhtavim glasom rekao je Bane Obradović, menadžer "Riblje čorbe" i Borin veliki prijatelj, kako prenosi Alo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading